Skive Rideklub sigter mod udvikling trods corona-krisen

12-04-2020 19:47

Annika Knudsen Lorentsen

Det er ikke nemt at være rideklub i denne tid, og i Skive Rideklub har man også sin udfordringer. Klubben er heldigvis i rivende udvikling, og har de seneste år forbedret mange ting, og står netop overfor et omfattende byggeprojekt, som dog er sat lidt i stå på grund af corona-pandemien og klubbens økonomi er også sat på en prøve

Copyright Ridehesten.com
På billedet ses Caroline Hansen, som er 4. års beriderelev hos Skrive Rideklub. Foto: Privat

Skrive Rideklub er en klub i fuld udvikling, og det er skal den fortsat være efter corona-krisen, fortæller Dorte Nørskov, som sidder i bestyrelsen i klubben og fortsætter:

– Vi står overfor et større byggeri med et budget på 9,7 millioner kroner her i 2020, hvor en del af pengene er egen finansering. 

Dette projekt er gået lidt i stå på grund af corona-pandemien, og klubben har også mange andre udfordringer i denne tid. 

– Der er store økonomiske udfordringer. Ikke mindst skal de 20 elevheste stadig fodres og passes, selvom de nu i godt 4 uger ikke har "tjent" til føden, fortæller Dorte og fortsætter:

– Vi forsøger at gøre noget for klubbens mange medlemmer, så vi ikke mister for mange. Vores dygtige elevskoleansvarlige har lavet læringsvideoer til medlemmerne, så de stadig føler de er en del af Skive Rideklub.

Online læring er Skive Rideklub ikke de eneste der har taget fat i, det har både Morsø og Aarhus Rideklub også brugt kræfter på. 

I Skive Rideklub er det en række læringsvideoer med forskellige emner, og de kan alle ses på klubbens youtube-kanal her.

Copyright Ridehesten.com
De online læringsvideoer kan være et godt alternativ til klubbens medlemmer, nu hvor klubben ikke kan have det samme aktivitetsniveau som normalt. Foto: Privat

En klub i udvikling
Skive Rideklub er en populær klub, som de seneste år har været i en rivende udvikling. Der blev i 2015 bygget en ny stald, ligesom der også er lavet en udendørs springbane med fiberbund. Nu står klubben altså overfor endnu et byggeprojekt. 

– Det er et stort og tiltrængt byggeri. Der skal bygges til en eksisterende ridehal, der skal bygges sadelrum, toiletter, herunder handicap toiletter. Så skal der laves handicapramper, opsadlingspladser, vandspiltov mm., fortæller Dorte og fortsætter:

– Byggeriet er en del af to byggeetaper, der er nødvendige for den fortsatte succes i klubben samt for, at klubben kan overholde diverse lovkrav. 

Ny daglig leder
Siden 2015 har klubben haft venteliste på opstaldning, og det fortæller Dorte, at de tager som et stort kompliment. Men selvom mange ting går godt i Skive Rideklub, så har corona-pandemien også ramt den jyske klub. Blandt andet med udfordringer i forhold til at få økonomien til at hænge sammen.

Og corona er ikke den eneste udfordring som klubber kæmper med. For den nuværende daglige leder Louise Christensen har søgt nye udfordringer.

– Vi søger efter en ny daglig leder, der kan tage over, og være en del af et fantastisk team af beriderelever, elevskolemor, handicapafdeling, staldpersonale mfl., slutter Dorte, som håber meget på, at klubben finder den helt rette berider til at tage sig af den daglige ledelse i fremtiden.

Skive Rideklub i tal
Antal klubmedlemmer: 331
Antal ugentlige handicapryttere 64
Antal elevheste: 19
Antal elevskoleryttere: 144

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen