Smilla Raahede drømmer om at ride mesterskaber

03-05-2022 09:40

Annika Knudsen Lorentsen

I weekenden vandt Smilla Seneca Raahede tre klasser ved landsstævnet hos Hovgaard Rideklub. Siden hun var 4 år har hun redet for at blive bedre, og efter lidt bump på vejen, ser det ud til at gå den rigtige vej

Copyright Ridehesten.com
Smilla og Strandgaards Do It My Way sidste år. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I sadlen på den 8-årige Strandgaards Do It My Way e. Dr. Doolittle/ Bonansa (opdr. Følle Strandgaard) vandt Smilla Seneca Raahede i weekenden to PRT-klasser og en PRM-klasse. Det bedste resultat opnåede hun i PRM, hvor hun scorede flotte 73,049 procent. 

– Vi købte Strandgaards Do It My Way, som vi i daglig tale kalder Dennis, da han var fem år fra avler, og Smilla har selv uddannet ham fra LA og opefter, fortæller Smillas far Casper Raahede. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– På grund af en foldskade har hun brugt næsten et år på genoptræning, men nu er de tilbage på sporet og udvikler sig hver dag. Det bliver spændende at se om udviklingskurven fortsætter opad.

Copyright Ridehesten.com
Smilla og Do It My Way. Foto: Privat

Smilla har redet siden hun var fire år, og indtil for nyligt har hun trænet hos Bjarne Nielsen. Efter det nye landstræner set up blev lavet, var hun dog nødt til at finde en anden løsning, men i dag træner hun ved Dennis Fisker og Sille Hastrup, og så har hun også god hjælp fra sin mor Ditte. 

Målet er at komme til internationale stævner i 2022 og ride ECCO-finalen. I 2023 er drømmen at tage skridtet endnu længere op, og forhåbentligt få mulighed for at ride ved f.eks. NM eller EM.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen