Snuffles – 14 år efter (video)

20-12-2020 12:04

Britt Carlsen

I 2004 mødte jeg Snuffles, en plag med født med ”Wry Nose”, på samme vis som islænderføllet vi skrev om i den forgangne uge. Han har levet i bedste velgående i mange år med sin lidelse

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i 2004 var jeg på besøg hos Redwings i England. Her samles mispassede heste, heste der på grund af alder ikke er egnet til ridebrug eller heste med adfærdsmæssige problemer. Men alle heste, som tages ind på Redwings skal have potentiale til at kunne få et meningsfyldt otium på fristedet.

På min vej rundt i stalde og på folde mødte jeg plagen Snuffles. Dyrlæger og personale var i tvivl om han kunne overleve med sin drejede næse. Dyrlægerne holdt et vågent øje med den lille welsh-plag, der havde vanskeligt ved at spise og trække vejret på grund af sin deformitet. Han ejer havde lukket ham inde i stalden for ikke at vise ham frem, på grund af den deformitet han er født med.

Snuffles 'tilstand betyder, at hans øverste sæt og det nederste sæt tænder, ikke mødes. Hestens tænder slibes naturligt, mens de spiser, og de vokser livet igennem for at erstatte det, der er gået tabt. Da Snuffles tænder ikke slides mod hinanden, bliver hans tandsæt ujævnt og med skarpe kroge. Snuffles skal have tænderne undersøgt hver tredje måned for at kompensere for dette, fortæller de på Redwings hjemmeside.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nogle ville nok være tilbøjelige til at mene, at en hest født med denne defekt, ikke burde holdes i live. På Redwings er holdningen en anden. Kan Snuffles med sin drejede næse overleve, så skal han have et godt liv på Redwings – og det har han haft siden han kom på stedet i 2004.

Copyright Ridehesten.com
Snuffels i 2018 fotograferet til Redwings hjemmeside. Foto: Redwings

Hestene på Redwings
Når hestene ellers er raske og friske, så tilbringer de al deres tid på fold. På hver fold er et meget stort læskur, hvor hestene kan søge ly for elementernes rasen. I disse skure bliver hestene også fodret, når det er påkrævet, og i vinterhalvåret bærer en del af hestene udedækkener. Vinteren i området er dog en del mildere, end det klima vi har herhjemme.

Mange ejere af ældre heste, eller heste der af den ene eller anden grund er blevet uegnet til ridebrug, ønsker at deres heste skal nyde sit otium på foldene under Redwings opsyn. Det er ikke alle, som er så heldige, at få deres heste optaget i programmet. Der er rent faktisk ventelister på godt et år, og kravet er, at hestene gerne skal være over 15 år, når de optages på centret. Grunden til ventelisten er, at man fra Redwings side ønsker at reservere hovedparten af pladsen til heste i nød.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner