Spansk toprytter ude af kampen om en plads til VM

13-05-2022 16:42

Annika Knudsen Lorentsen

Spanske Beatriz Ferrer-Salat ser ud til at have mistet sin chance for at deltage ved VM i Herning, idet hendes hest Elegance har pådraget sig en skade. Dermed følger den spanske rytter flere andre topdressurryttere, som af flere årsager ikke vil komme til start

Copyright Ridehesten.com
Beatriz Ferrer-Salat med Elegance ved EM i 2021. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er heldigvis mange spændende topnavne, som til august vil gæste VM i Herning, men der er også nogle af de bedste dressurryttere fra forskellige nationer, som ikke får mulighed for at deltage af flere årsager. 

En af dem er den spanske OL-rytter Beatriz Ferrer-Salat, som har trukket sin hest Elegance e. Negro/ Monaco fra det spanske hold, som følge af en skade, der holder den 13-årige vallak ude af konkurrence resten af sæsonen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg er ked af at meddele, at min kære Elegance har fået en seneskade, som vil holde ham fra konkurrencebanen i en hel sæson. Vi kommer til at arbejde hårdt på hans bedring, for at komme stærkere tilbage, fortæller hun til Eurodressage. 

Det betyder, at den spanske rytter er endnu en i rækken af ryttere, der ikke kommer til start ved VM. Det drejer sig desuden om tyske Jessica von Bredow-Werndl, som er gravid, hollandske Edward Gal, der holder pause fra stævner, amerikanske Sabine Schut-Kery, som formodentligt er ude på grund af en skade og det samme gælder formodentligt for britiske Carl Hester

I 2004 vandt Beatriz Ferrer-Salat bronze ved OL, men nu skal det spanske hold sættes med andre ryttere. Det kan f.eks. blive danskbosatte Cristian Tudela Ruiz og Severo Jurado Lopez, som vil rejse til Spanien for at deltage ved de spanske mesterskab, i håb om at komme op til overvejelse til at udgøre en del af det spanske hold ved VM.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner