Sportsrideklubben: Derfor er der udstyrskontrol

15-08-2020 18:31

Annika Knudsen Lorentsen

Ved weekendens Agria DRF-mesterskaber i springning for ponyer i Sportsrideklubben har Dansk Ride Forbund lavet udstyrskontrol. Her blev få heste trukket fra konkurrencen, da de ikke blev vurderet "fit to compete"

Copyright Ridehesten.com
Her er en af ponyerne ved at blive tjekket i udstyrskontrol, hvor de fleste, inklusiv denne, gik fint igennem. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Ride Forbund har valgt at udføre udstyrskontrol ved weekendens Agria DRF-mesterskab i springning for ponyer og childrenryttere, som afholdes hos Sportsrideklubben i Bernstorffsparken i denne weekend. 

– Der har været udstyrskontrol hos rytter og heste, som rider i mesterskabsklasserne. Det er forløbet stille og roligt og med god forståelse fra både ryttere, forældre og trænere. Desværre er der få ekvipager, som ikke kommer til start i morgen, fordi det blev vurderet, at hestene ikke var "fit to compete", siger Jakob Leth, som er formand for Sportsrideklubben. 

Udstyrskontrollen laves for at sikre at hestene trives og er i stand til at konkurrere. I udstyrskontrollen tjekkes der blandt andet for sår i munden, ligesom sporer mm. tjekkes efter. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I alt var der 61 ryttere til start fordelt på de fire indledende mesterskabsklasser, og herud af var det altså blot enkelte heste der blev vurderet uegnede til start i morgendagens finale.

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner