Springer hel bane uden trense

29-10-2015 14:00

Anne-Sofie Schou Munk

Ved første øjekast ligner dette filmklip bare en rytter der hygger sig med sin hest. De nyder at hoppe en bane i det solrige Wellington, Florida. Men når man ser nærmere efter er der noget som mangler. Hesten Lorenzo springer nemlig uden trense

Copyright Ridehesten.com
Christoffer Adriansson i Falsterbo 2009/Arkiv


Hippson har talt med den svenske rytter Christopher Adriansson for at høre mere om ham, hesten og livet i Florida. Den svenske rytter er på sit sjette år i USA - han har tidligere arbejdet for Lisen og Peder Fredricson, Meredith og Marcus Beerbaum og den USA-baserede irske stjerne Shane Sweetnam. I dag freelancer han og er en efterspurgt og populære rytter i Florida i løbet af vinterhalvåret.
- Det er rigtigt, jeg kører rundt mellem gårdene og hjælper mine klienter med at ride heste. For mit vedkommende er der færrestævner, men højere indtægt.
  
Ønskede at have egen hest i USA
For at fortsættemed at konkurrere, tog Christopher sin egen vallak Lorenzo (f. 2007 e. Lucky Punkt HE (SWB), u. Arizona, e. Krius xx) med til Florida varmen.
- Jeg red ham hjemme i Sverige, før jeg kom her. Jeg red ham for min veninde Ulrika Bynander der ønskede at sælge ham. Men jeg kunne lide ham så meget, at jeg købte ham selv.
Målet for vinteren er at konkurrere Lorenzo i Florida, hvis han formår at beholde hesten i så lang tid. Den vallak har allerede tiltrukket sig megen opmærksomhed, men i virkeligheden ønsker Christoffer ikke at sælge ...
- Jeg elsker virkelig den hest, han har den perfekte indstilling og rytme når han springer.
  
Udfordringen blev en inspiration
Filmen af Lorenzo når han springer har spredt på de sociale medier, og han indrømmer, at det er hans ven Nicole Holmen, som har inspireret ham til at tage prøve at ride uden trense.
- Jeg så hendes Facebook udfordring hvor hun hopper Aernst på en lille volte. Der tænkte jeg, at det kunne vi ikke gøre, så jeg fandt på denne udgave, griner Christopher.
Med kun tøjlerne om halsen, styrer han rundt Lorenzo på banen, noget man skulle tro, at de gør dagligt. Det er dog overhovedet ikke tilfældet.
- Han havde ikke sprunget i lidt over en måned på grund af flyveturen herover, han var nødt til at komme sig lidt. I klippet er det også første gang jeg rider uden trense, men jeg har tillid til min hest, så jeg prøvede.
Christoffer kan ikke anbefale alle at springe en bane uden trense, men opfordrer til at man tænker på sikkerhed og på hvilken hest man har med at gøre.

 

 

Kilde: Hippson.se

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen