Springlandsholdet klar til Drammen

07-05-2015 10:46

Det danske springlandshold er klar til at tage hul på Furusiyya FEI Nations Cup 2015, og første udfordring bliver i morgen i Drammen 

Copyright Ridehesten.com

Det bliver fire af de fem ryttere: Linnea Ericsson, Andreas Schou, Thomas Velin, Rikke Haastrup og Martin Dinesen Neergaard, der skal forsvare de danske farver i Norge. Danmark springer i 2. division, og det er nationsspringningerne i Odense, Sopot, Budapest og Arezzo, der er pointgivende for Danmark i 2015.

Formen testes i Drammen
Selvom Nations Cuppen i Drammen ikke er pointgivende for Danmark i Furusiyya FEI Nations Cup 2015, er det vigtigt for landstræneren at teste rytterne og hestenes form gennem sæsonen. Det sker bl.a. i Drammen, hvor landstræner Lars Pedersen torsdag vælger de fire ekvipager, der skal på banen for Danmark fredag fra kl. 17.30 i nationsspringningen. De fem ekvipager, som de fire skal vælges i blandt, er: Andreas Schou på Giljandro Van De Bosrand, Rikke Haastrup på Qualico Du Bobois, Martin Dinesen Neergaard på Contador, Thomas Velin på Chopin Van Het Moleneind og Linnea Ericsson på Thornhill Kate.

Fire stævner baner vej til finale
Fra maj til slutningen af september skal det danske springlandshold gennem fire pointgivende kvalifikationsstævner springe for kvalifikation til den endelige finale i Furusiyya FEI Nations Cup og mulig oprykning til 1. division i Europa. De fire pointgivende stævner i Nations Cuppen, som FEI har tildelt Danmark deltagelse i, er Odense, Sopot, Budapest og Arezzo.

Danmarks pointgivende turneringsprogram – 2. division af Furusiyya FEI Nations Cup 2015
Odense (DEN) den 14. - 17. maj
Sopot (POL) den 4. - 7. juni
Budapest (HUN) den 16. - 19. juli
Arezzo (ITA) den 2. - 6. september

Koncept for Furusiyya FEI Nations Cup 2015
Verden er inddelt i seks ligaer, hvor den europæiske liga er inddelt i 1. og 2. division. Her starter Danmark i 2. division, hvor 16 lande konkurrerer.
Hver nation i 2. division tildeles fire stævner, som er pointgivende for kvalifikation til den endelige finale i Furusiyya FEI Nations Cup samt oprykning til 1. division. Finalen afvikles i Barcelona.
Den bedste nation i 2. division rykker op i 1. division og er samtidig kvalificeret til finalen. Det næstbedste land i 2. division er også kvalificeret til finalen, hvor der er mulighed for oprykning til 1. division, hvis man placeres i top 8 ved finalen.
Nationer kan deltage i andre kvalifikationer (som Danmark gør i Drammen), men det er kun de fire tildelte stævner, der er pointgivende i turneringen.

CSIO Norway Grand Prix

Furusiyya FEI Nations Cup 2015

Kilde: Dansk Ride Forbund

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald