Stinna når langt på hjemmeavl

01-10-2022 16:44

Den 32-årige dressurrytter, Stinna Foldberg, debuterede sin hjemmeavlede hest i Grand Prix et halvt år efter, hun havde født. Nu har hun lagt sit arbejdsliv om, så hun kan arbejde hjemme og have tid til både familie og heste

Copyright Ridehesten.com
Stinna Foldberg med sin hjemmeavlede Grand Prix-hest Foldbergs T. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Ved dette års DM i dressur deltog tre ryttere på heste, som deres familier selv har opdrættet. En af dem var Stinna Foldberg og den 12-årige vallak Foldbergs T (Little Treasure), der ved Esbjerg Rideklubs landsstævne i januar i år debuterede i Grand Prix. Ved DM-stævnet i juni måned startede ekvipagen deres fjerde Grand Prix og første Grand Prix Special.

Hjemmearbejdende familie
I udkanten af landsbyen Lillevorde syd for Aalborg bor Stinna Foldberg sammen med sin kæreste, Thomas Skov-Pedersen, og deres 1-årige datter Camille. De bor på en dejligt beliggende landejendom, som tilhører Stinnas forældre, der bor i stuehusets stueplan, mens den unge familie har fået indrettet en lejlighed på overetagen.
Det gør Stinnas hverdag så meget lettere, for det er hjemme på gården, at hendes heste er opstaldet, og her udgør en udendørs ridebane i fulde mål samt en ridehal på 20 x 40 m en stor del af hendes arbejdsplads.

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner