Stort internationalt kørestævne

14-04-2024 16:09

Dansk Køre Selskab er vært ved et nationalt og internationalt kørestævne fra den 1. – 5. maj 2024, som bliver det største kørestævne på Sjælland i nyere tid

Copyright Ridehesten.com
Ude Buchwald i vandforhindringen. Foto: Bine Sierla.

Der er tilmeldt 97 ekvipager, hvoraf 87 starter internationale klasser. Hertil kommer 10 nationale ekvipager, hvoraf to er parakuske. Ekvipagerne kommer fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Holland, og kuskene er i alle aldre. Der er udover seniorkuske også kuske i Children, Junior og U25. Der køres både med ponyer og heste i 'enspænder' og '2-spand'. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Bine Sierla.

Kuskene har trænet i flere år for at dygtiggøre sig, samt brugt meget tid og mange økonomiske ressourcer på at finde den rigtige pony/hest, de rigtige vogne og det helt rigtige udstyr for at kunne gennemføre de store stævner, som Rævebjerg er en del af. 

Stævnet er et kombineret stævne, hvor der køres i disciplinerne dressur, maraton og forhindringskørsel.

Dressuren køres torsdag og fredag på opvisningsbanen og bedømmes af fem internationale dommere. Dommere og officials kommer fra Danmark, Sverige, Norge, Holland, Belgien, England, Polen, Portugal og USA.

Maraton køres lørdag, og begynder med en opvarmningskørsel, og derefter køres der en rute mellem 5-7 km, hvor der er op til 7 forhindringer alt efter, hvilken klasse man deltager i. Her gælder det om at holde tiden, og gennemføre forhindringerne hurtigst og uden fejl.

Forhindringskørsel (også kaldet præcisionskørsel eller keglekørsel) køres søndag. I denne disciplin gælder det om at køre hurtigst og præcist igennem en 500-600 meter opstillet bane. 

Copyright Ridehesten.com
Karina Blaabjerg efter en veloverstået dressur. Foto: Bine Sierla.

For at kunne afholde så stor en begivenhed, er der brug for mange frivillige hjælpere. Der er brug for alt fra staldvagter, servicering af dommere og officials, forhindringsdommere og mange andre poster. Mange har været hjælpere igennem mange år, men nye er også kommet til. Der er blandt andet et godt samarbejde med de lokale spejdere og Mørkøv Handels-, Håndværker- & Borgerforening, fortæller Dansk Køre Selskab. 

Copyright Ridehesten.com
Frederik Persson igennem en kegleforhindring. Foto: Bine Sierla.

De sidste par år har området ved Rævebjerg Mørkøv gennemgået en stor forandring, hvor der er brugt en masse tid, kræfter og materialer for at gøre området til et unikt sted, hvor kørsel med hest og vogn kan køres, ses og opleves på bedste og sikreste måde. 

Der er fri entré og parkering, og adressen er Rævebjerg 1, 4440 Mørkøv. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner