Stroller: Ponyen, der sprang OL

21-03-2023 06:32

Charlotte Kusk Berwald

Tilbage i 1968, til De Olympiske Lege i Mexico City, deltog en pony i legene. Sammen med sin rytter, Marion Coakes, sprang den 147 cm. høje pony runde efter runde og endte med en medalje

Copyright Ridehesten.com
Den olympiske pony Stroller, der nyder sit liv som pensionist. Foto: Golden Age of Showjumping
Nyheden fortsætter efter annoncen

Historien om Stroller er sådan en man næsten ikke kan fatte, men den er skam god nok. Hans mor var en connemara og faren var en fuldblod. Ponyen blev født i 1950 i Irland og blev solgt til England som ganske ung. Her blev ponyen først redet af Sally Cripps, der i 1957 fik Stroller af sin far.

I 1960 blev Stroller solgt til Marion Coakes, der skulle bruge en pony hun kunne ride sine ponyår på. I løbet af et år blev Stroller så god at ekvipagen fik sin internationale debut og derefter gik det slag i slag. Da hun blev 16 år, og hendes far ville skifte Stroller ud med en hest, nægtede Marion at sælge sin pony, så hun og Stroller fortsatte mod hestene.

Copyright Ridehesten.com
Stroller til OL i Mexico City. Foto: Golden Age of Showjumping

Ekvipagen gik i mange år fra sejr til sejr og vandt stort set alt hvad de kom i nærheden af: Queen Elizabeth II Cup, guld ved det individuelle verdensmesterskab for damer i 1965 og Nations Cup, blot for at nævne nogle. Strollers største præstation var dog i 1968 da han vandt olympisk sølv, blot fire fejl fra guldmedaljen.

Copyright Ridehesten.com
Stroller som ung med Sally Cripps. Foto: Golden Age of Show Jumping
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ponyen sidste store præstation var ved verdensmesterskabet for damer i København i 1970, hvor ekvipagen fik en sølvmedalje. Efter en lang karriere på springbanerne blev Stroller pensioneret og fik seksten år hvor han fik lov at nyde livet. Stroller døde i 1986, i en alder af 36 år.

 

Kilde: Golden Age of Show Jumping

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen