Sukkersyge spæder til i klubkassen

25-05-2014 10:11

Inspiration til klubdrift: I Bedsted Rideklub samler man om en uge ind til Diabetesforeningen - på den måde støttes diabetesbekæmpelsen, og klubklassen får lov til at beholde en del af raslebøssernes indhold

Copyright Ridehesten.com
Foto: Diabetesforeningen

Søndag 1. juni deltager Bedsted Rideklub i Diabetesforeningens indsamling for børn med type 1-diabetes. Det er første gang, foreninger kan deltage, og foreningerne får 15 procent af det, de får i raslebøsserne.

Da et af medlemmerne i Bedsted Rideklub foreslog at samle ind, var formand Lene Andersen ikke sen til at sige ja. Rideklubben sidder nemlig hårdt i det. Den har nemlig været et af ofrene i en af den lokale kommunes sparerunder, og den nedbarberede tilskud gør det svært, at få økonomien til at løbe rundt.

- Alt hvad vi kan tjene selv en lille krone ved, vil vi gerne prøve. Samtidig har vi børn og voksne i klubben med diabetes, så det formål vil vi gerne bakke op om. På den måde gør vi to gode ting på én gang, siger Lene Andersen.

Om uge går stiger 20 ud af klubbens 70 medlemmer derfor ned fra deres heste og går på gaden i den nærliggende landsby Løgumkloster.

Andre foreninger kan også melde sig til Diabetesforeningens indsamling. Læs mere om klubindsamlinger på deres hjemmeside her.
 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen