Svenske Hammarström bedst i Sølvfinalen

14-12-2019 14:25

Annika Knudsen Lorentsen

Det blev svenske Ingemar Hammarström med Estella der tog sejren og dermed vandt han en Ifor Williams hestetrailer i dagens sølvfinale, mens det på andenpladsen blev endnu en Hammarström, denne gang var det storesøster Selma

Copyright Ridehesten.com
Ingemar Hammarström. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen

57 deltagere var til start i den eftertragtede Dansk Hesteforsikring Sølvfinale ved Christmas Show i dag, og det var en udfordrende 135 cm høj bane der mødte rytterne. Særligt tiden blev en afgørende faktor, og rigtig mange havde tidsfejl. 

Klassen blev afviklet efter metode B6, som betyder at de 25 % bedste skulle dyste om sejren i en omspringning, og faktisk kom et par ekvipager videre, på trods af at de havde én tidsfejl i hovedrunden. 

Copyright Ridehesten.com
Der var en flot hestetrailer fra Ifor Williams på højkant til vinderes af Sølvfinalen. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen

Svenskerne var bedst
Det blev 16-årige Ingemar Hammarström på Estella der trak det længste strå, da han red en fejlfri omspringning i tiden 32.40 sekunder.

– Det er vildt at vinde en hestetrailer, det er en virkelig flot præmie. Jeg red her for nogle år siden med pony, men det er første gang jeg deltager ved Christmas Show, fortæller Ingemar.

Copyright Ridehesten.com
Selma Hammarström. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen

Han var efterfulgt af endnu en Hammarström, nemlig hans 19-årige søster, Selma Hammarström, med Cascara RN, som red fejlfrit i tiden 32.71 sekunder. De to svenske ryttere leverede topresultater, og Ingemar kan tage en flot Ifor Williams hestetrailer med hjem efter stævnet. 

Copyright Ridehesten.com
Bedste dansker blev Kit Møller Pedersen. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen

På tredjepladsen blev det danske Kit Møller Pedersen med Eurostar, de red fejlfrit i tiden 34.64 sekunder. Det blev endnu en dansker på fjerdepladsen, nemlig Jennifer Fogh Pedersen med Quintana S 2, mens danske Frederikke Svendgaard og Bøgegårdens Christiano endte som nr. 5.

Se start- og resultatlister her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen