Thommysminde vinder voltige-mesterskab på ny hjemmebane

25-10-2010 10:01

Maja Golles

I weekenden lagde det nyindviede ThommysmindeHesteCenter faciliteter til det første store arrangement på stedet. 250 voltigerer var hele landet var samlet til årets mesterskabsstævne, hvor Dansk Ride Forbunds mesterskab i gruppevoltigering og DM i enkeltvoltigering for damer skulle afvikles
Copyright Ridehesten.com
VKT Team Chicago vandt DRF-mesterskabet i gruppevoltigering. Fra neden er det Jarl med Chicagotøserne Karin, Rikke og Siv flyvende. (Foto: Bo Ingemar Poulsen/VKT).

I DRF-mesterskabet for grupper lagde hjemmebane-favoritterne VKT Team Chicago, fra voltigeklubben Thommysminde, sig komfortabelt i spidsen allerede i første runde. Med deres showgirls-udstråling og flotte tema fra musicalen Chicago i det frie program og en god hest i Jarl e. A’khan Z og longefører Marianne Tovborg blev konkurrenterne sat til vægs. Gruppen har i løbet af sæsonen opnået 2 flotte internationale andenpladser og sluttede sæsonen af med en suveræn guldmedalje i DRF-mesterskabet. Hele gruppen forventer allerede nu at tage en sæson mere sammen, og det giver forhåbninger om endnu større internationale resultater til dansk voltigering. Stor kamp om sølv Der var til gengæld meget stor spænding om fordelingen af sølv- og bronzemedaljerne blandt grupperne, hvor Stenlille 1 (Stenlille Sportsrideklub) lagde bedst ud i de obligatoriske øvelser, så kom VKT Team CKE Wellness (Voltigeklubben Thommysminde) stærk tilbage i den første kür, og kun 4/10 skilte de to hold efter første runde, og finaleküren blev således afgørende for medaljernes fordeling. Her trak Stenlille 1 det længste strå og vandt sølv, mens VKT Team CKE Wellness kunne smykke sig med bronzemedaljerne. Rikke Laumann vinder 8. DM-titel I kvindernes DM i enkeltvoltigering var der ikke meget spænding om medaljefordelingen. Efter en skærpelse af kravene til DM-deltagelse var der kun 2 startende i mesterskabet. Rikke Laumann fra Skanderborg Rideklub, der blev nr. 9 ved WEG i Kentucky havde ingen problemer med at vinde sin fjerde DM-guld i træk og sin ottende i karrieren. Mesterskabet blev vundet på Stolpegårdens Cadillac e. Carpender, som Marianne Tovborg (Voltigeklubben Thommysminde) også havde fået lov at låne til mesterskabet, hvor hun fik sølv. Stolpegårdens Cadillac blev longeret af Bettina Gaarsmann Nielsen. Se alle resultaterne fra mesterskabsstævnet via linket.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner