To 3-års hingste fra samme avler

03-03-2024 07:04
Avl

To sorte 3-års hingste fra samme opdrætter og ejerduo, ud af samme hoppestamme og begge med stærkt dressurbetonet afstamning møder til Dansk Varmblods Hingstekåring i næste uge

Copyright Ridehesten.com
Magic Mckee L. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Maria Skodborg Rudbeck og Karsten Bundgaard, der driver stutteriet L Horses ved Skanderborg, fik i 2021 tre hingsteføl, og blandt dem var Sarai L e. Secret/For Romance/Belissimo M og Magic McKee L e. Total McLaren/Negro/Florestan, der begge er udtaget til Dansk Varmblods Hingstekåring.

Sidste år købte den hollandske hingsteholder Peter van de Sande halvpart i først Sarai L og næsten et halvt år senere også i Magic McKee L. De to ungheste blev fremstillet ved Dansk Varmblods forbesigtigelse på Vilhelmsborg i december, hvor de begge blev udtaget til hingstekåringen.

Copyright Ridehesten.com
Sarai L. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

I mellemtiden er de to danskavlede staldkammerater i Holland, Sarai L og Magic McKee L, også fremstillet den hollandske KWPN-forbesigtigelse og dernæst hingstekåring, hvor de begge viste sig særdeles godt og blev godkendt til afprøvning.

Bag de to unghingste ligger flere generationer af Karsten Bundgaards avl på den hoppestamme, som også ligger bag Hesselhøj Donkey Boy, og som er belyst i artiklen ”Hoppestammer i Dansk Varmblod – Gaspin” i magasinet Ridehesten 04/2023.

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen