To danske hingste til KWPN-kåring

01-01-2024 15:07

Trine Askjær-Jørgensen

To danskavlede hingste fra den samme opdrætter, nemlig L Horses ved Skanderborg, er netop blevet udtaget til hingstekåring i hollandske KWPN, og ikke nok med det er hingstene ud af den samme hoppestamme

Stutteriet L Horses ved Maria Skodborg Rudbeck og Karsten Bundgaard, der i hele 2023 har ført pennen i den populære artikelserie Årets gang på stutteriet i magasinet Ridehesten, runder det forgangne år af med udtagelse af to hingste til hingstekåring i det hollandske avlsforbund KWPN, der finder sted i s'Hertogenbosch den 2.-3. februar 2024.

Det skrev avlerne i anledningen af nytåret i går på deres Facebook-profil. Ved forbesigtigelsen i KWPN den 29. december blev deres 2,5-årige hingste, Magic McKee L e. Total Mclaren/ Negro og Sarai L e. Secret/ For Romance I, der er samejet med hollandske Stal van de Sande, som også har trænet og fremstillet hingstene, nemlig udtaget til den endelige kåring. Dermed stiller de to danskavlede unghingste, som er ud af den samme hoppestamme, Pinhead, til kåring i både KWPN og Dansk Varmblod, hvor kåringen som bekendt finder sted i Herning den 6.-10. marts 2024.

Ikke nok med det så rundede en af stutteriets sportsligt mest succesfulde heste året af med en debut på dressurens højeste niveau. Med sin rytter og ejer Anna Kasprzak gik 8-årige vallak Everian L e. Everdale/ Hochadel Grand Prix til 70,400% ved et C-stævne på Grindsted Rideklub og blev placeret som nummer to.

Copyright Ridehesten.com
Anna Kasprzak og Everian L. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Anna vandt i efteråret 2022 7-års finalen i Pavo og DRF’s championat for dressurheste på Everian, der også deltog i UVM-finalen samme år, og hun er godt på vej mod topsporten med den talentfulde vallak.

I februar 2023 debuterede Anna vallakken internationalt på 1-stjernet niveau i Le Mans, Frankrig, hvor det blev til to førstepladser, og siden da er det blevet til flere topplaceringer på dette niveau i Herning og Compiegne, mens Everian i sensommeren 2023 så blev debuteret i Intermediaire II, hvor han har taget tre sejre, inden det blev tid til Grand Prix-debut i den forgangne weekend. Se video af ridtet her:

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen