DV-avler med to hingste kåret i KWPN

02-02-2024 15:33
Avl

På første dag med dressurhingste ved KWPN-hingstekåringen i 's-Hertogenbosch blev 25 hingste godkendt, og heriblandt to DV-hingste fra den danske avler Karsten Bundgaard. I dag blev to hingste præmieret

Copyright Ridehesten.com
Sarai L, Peter van de Sande, Karsten Bundgaard og Maria Skodborg Rudbeck ved KWPN-hingstekåringen. Foto: Privat

KWPN's kåringskommission i dressurhesteafdelingen har her på førstedagen af et todages kåringsforløb af dressurhingstene godkendt 25 hingste. I dag har afkom efter hingsten Las Vegas efterladt et særdeles godt indtryk af sin første årgang, og hingsten Jameson RS2 har fremvist en betydelig bedre årgang end sin debutårgang sidste år.

Der har gennemgående været fremvist meget flotte typer med rigtig god bevægelseskvalitet, og blandt de 25 kårede hingste i dag fandt kåringskommissionen to præmiehingste: Katalognummer 325 Rockstar Millionaire e. D'Avie/ Sandro Hit/ Silvano N og katalognummer 404 Rohan e. Jameson RS2/ Easy Game/ Donnerhall.

Copyright Ridehesten.com
Sarai L ved Dansk Varmblods forbesigtigelse på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

For et år siden købte den hollandske hingsteholder Peter van de Sande sig ind i to knapt to år gamle unghingste hos L Horses v/ Maria Skodborg Rudbeck og Karsten Bundgaard, Skanderborg, der sidste år førte pennen i magasinet Ridehestens serie Årets gang på stutteriet.

Det drejer sig om Sarai L e. Secret/ For Romance/ Belissimo M og Magic McKee L e. Total McLaren/ Negro/ Florestan, som opdrætterne ejer i halvpart sammen med Peter van de Sande. Begge hingste, der er ud af Karstens hoppestamme, som også ligger bag Hesselhøj Donkey Boy, blev fremstillet ved Dansk Varmblods forbesigtigelse i december på Vilhelmsborg, hvor de begge blev udtaget til hingstekåringen i uge 10.

Sidenhen er de ved den hollandske forbesigtigelse udtaget til KWPN-hingstekåringen i 's-Hertogenbosch, hvor de i dag har været i ilden i første halvdel af dressurhingstene, og begge danskavlede hingste er blevet kåret.

Vi er både glade og stolte. Det er stort at få godkendt ikke kun én men to hingste i KWPN, som begge er ud af samme hoppestamme. En stor dag for vores lille stutteri, lyder det fra avlerparret.

Copyright Ridehesten.com
Magic McKee L ved Dansk Varmblods forbesigtigelse på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen