To kürklasser afgjort i Aalborg

06-05-2023 16:34

Annika Knudsen Lorentsen

Ved Aalborg Dressage Event har der i dag været Grand Prix Freestyle og U25 Grand Prix Freestyle på programmet, og begge blev vundet af danske ryttere

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand med Queenparks Wendy. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det internationale stævne ved Aalborg Dressage Event 2023 har budt på mange forskellige klasser, og i dag har der blandt andet været to kür-klasser på programmet. 

Den ene var Grand Prix Freestyle i de 3-stjernede klasser, og her var tre ekvipager til start. Sejren gik til danske Andreas Helgstrand, som red den 9-årige hoppe Queenparks Wendy e. Sezuan 2/ Blue Hors Soprano til hele 79,09 procent. Ekvipagen leverede et højt og stabilt niveau igennem programmet, og det lykkedes også at sikre sig et par 9-taller.

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen med Blue Hors Quintana. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Ludvigsen bedst for U25
Hos U25-rytterne var der en del flere ekvipager til start i dagens Grand Prix Freestyle. Ud af de 14 ekvipager var de ni danske, og sejren gik til en af de danske ryttere. 

Det blev Sophia Ludvigsen der med et mulehår sikrede sig dagens sejr i sadlen på Blue Hors Quintana e. Quantensprung/ Desperados. Sammen opnåede de i dag 74,99 procent efter et program, hvor der blandt andet blev leveret flotte galoppiruetter. 

Copyright Ridehesten.com
Alexander Yde Helgstrand med Super Mario. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Andenpladsen sikrede Alexander Yde Helgstrand sig i sadlen på Super Mario e. For Compliment/ Royal Dance. Denne ekvipage opnåede 74,92 procent, og var altså blot et mulehår bag dagens vinder i den samlede score. Særligt den afsluttende parade imponerede dommerne i dag. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tredjepladsen gik til Sara Aagaard Hyrm med Atterupgaards Cooper e. Charmeur/ I.P.S. Gribaldi (opdr. Atterupgaard). De opnåede i dag 74,714 procent, og dagens top-3 var altså adskilt af mindre end 0,3 procent. 

Copyright Ridehesten.com
Marianne Helgstrand med Elverhøjs Raccolto. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Marianne Helgstrand bedst i national GP
Sideløbende med de internationale klasser, afholdes der også en række nationale klasser ved stævnet, og i dag var der en Grand Prix-klasse på programmet. 

Her var der ni ekvipager til start, og det blev Marianne Helgstrand der sikrede sig sejren. Hun red den 9-årige Elverhøjs Raccolto e. Sezuan/ Sandro Hit (opdr. Berith Nielsen), og sammen opnåede de i dag 71,9 procent. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand med Revolution. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Andenpladsen i klassen gik til Andreas Helgstrand med Revolution e. Rocky Lee/ Rouletto, mens Anne Sofie Aaen med Fürsten-Flame e. Fürstenball tog tredjepladsen. 

Start- og resultatlister fra det internationale stævne. 

Start- og resultatlister fra det nationale stævne.

Ridehestens fotograf har været til stede ved stævnet, og billederne vil være online på ridehesten.com snarest muligt.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen