Plads til alle i Hjørring

02-05-2013 18:53, af Thomas Bach Jensen

I weekenden den 4. – 5. maj afvikler Hjørring Rideklub første kvalifikation i Dressurens Venner – Cup: en danmarksturnering i dressur for klubhold sponsoreret af Dressurens Venner i samarbejde med Ingdams

Copyright Ridehesten.com
Chanette Sørensen og Salisbury Vejleby.

For Hjørring Rideklub den nordjyske klub er det dog ikke noget nyt at være vært for en kvalifikationsrunde i turneringen (tidligere DRF Dressur Cup). Det har klubben været de sidste 5 år, og det er efterhånden blevet en fast tradition i distrikt 14, at kvalifikationen ligger den første weekend i maj i netop Hjørring Rideklub.

Plads til alle
Sportsrideklubben for Hjørring og omegn (HJR) blev stiftet den 30. november 1936, og i dag er klubben en af Vendsyssels største rideklubber. Hjørring Rideklub har mellem 280 og 300 medlemmer, og medlemstallet er opadgående. Det er lige store andele af både børn, voksne, springryttere, dressurryttere og elevryttere, der dagligt bruger klubben.

”Vi er en stor klub, og det er meget vigtigt for os, at der er plads til alle”, understreger Mette Kjeldgaard, næstformand i klubbens bestyrelse.

”Plads til alle – og det at vi skal være gode til at tage imod alle nye medlemmer: det er helt klart vores hjertesag. Vi har en stor elevskole, og det er vigtigt for os, at eleverne har det godt, og selvfølgelig også at rideskolehestene har det godt, for vi satser meget på vores elevskole som grundlag for sporten. Når det er sagt, så gør vi også rigtig meget for de rutinerede ryttere. Det er naturligvis af stor betydning, at de får mulighed for at udvikle og dygtiggøre sig”.

Tradition for klubholdsturneringen
Klubben gør meget for at servicere dens medlemmer og oplandet. Udover elevskolen er der trænere i både spring og dressur til hesteejerne, ligesom der både afholdes klub- og distriktsstævner.

”Vendsyssel er et hesteland. Der er stor konkurrence om opstaldningen i området, og der skyder hele tiden nye rideklubber op. De kan være svære at konkurrere med på prisen, så vi skal være på mærkerne og arbejde for at være med fremme. Derfor er det også vigtigt for os, at vi bl.a. afholder mange stævner – gerne store stævner”, fortæller Mette Kjeldgaard.

Og netop derfor er kvalifikationsrunden til klubholdsturneringen en af de begivenheder, der bliver satset på fra rideklubbens side. Det er en event, der samler mange, og ikke mindst et stævne alle kan være til. De sidste år har kvalifikationen været fordelt ud over hele weekenden, fordi der er så mange hold, der melder til. I år er der 14 tilmeldte hold fra otte forskellige klubber, og Hjørring Rideklub har selv et hold med. Rent praktisk er det organiseret således, at to ryttere fra hvert hold rider lørdag og to søndag, og hvis der kun er tre på et hold, rider en lørdag og to søndag.

Fordi klubben har en fast tradition for afholdelse af kvalifikationen, har det ikke været nødvendigt for dem at gøre noget særligt for at få folk til at melde til eller på anden måde skabe opmærksomhed om turneringen. I området ved alle, at der er klubholdsturnering i dressur den første i weekend i maj i Hjørring Rideklub.

Team-spirit og sammenhold
”Det plejer, at være en rigtig festlig weekend”, siger Anne Engemand, der sidder i klubbens stævneudvalg.

”Der kommer rigtig mange tilskuere, selvfølgelige fra de deltagende klubber, hvor de kommer for at heppe på ”deres” hold, men der er også en masse trænere og hjælpere, og så er der jo familie og venner m.m. Der er en rigtig god stemning og team-spirit på de tilmeldte hold, og mange får lavet ens klubjakker og matchende underlag m.m. Der bliver virkelig gjort noget ud ad holdoplevelsen”.

Nogle rideklubber har også deres eget heppekor med, og for første gang prøver Hjørring Rideklub i år at få stablet deres eget heppekor på benene til weekenden. Hvis heppekoret bliver en succes, kan det måske skabe grundlag for en ny tradition i klubben.

”Det gode ved klubholdturneringen er, at den er for den helt almindelige rytter - alle kan være med”, fortsætter Anne Engemand.

”Ser man på det med arrangørens øjne, så kræver kvalifikationen selvfølgelig flere hjælpere til stævnet – flere skrivere, og en portåbner fordi det er mesterskab m.m. – men det betyder ikke så meget for os, vi er jo en stor klub. I år er der lidt ændringer i forhold til tidligere. Der skal være To dommere på – både en B+ og en C-dommer – hvilket er nyt. Og så er doteringerne blevet større, men det gør jo kun konkurrencen mere spændende”.

Turneringsplan: Dressurens Venner – Cup
4. – 5. maj, Hjørring Rideklub
25. – 26. maj, Skive Rideklub
1. – 2. juni: Højfyns Rideklub
29. – 30. juni, Blåvands Huk Køre- og Rideforening
29. – 30. juni: Maarum Rideklub
10. – 11. august: Hvalsø Rideklub
14. – 15. september: Holte Rideklub - FINALE

Om Dressurens Venner – Cup
Dressurens Venner – Cup er en konkurrence i dressur for klubhold, der afvikles over seks
kvalifikationsrunder og en finale. Kvalifikationsrunderne fordeles således, der afholdes to runder
på Sjælland, en på Fyn og tre i Jylland. De seks kvalifikationer afvikles som udgangspunkt over en dag, og afvikles i LA2, mens finalen afvikles over to dage. Ved finalen rider to af holdets rytter LA2 og to ryttere rider LA5. Holdene skal bestå af tre ryttere på tre heste eller fire ryttere på fire heste, hvoraf de tre bedste tæller.

Doteringer
Ved hver af kvalifikationsrunderne er der 4.000,- kr. i 1. præmie, 2.000,- kr. til 2. pladsen og 1.000,- kr. til 3. pladsen. I finalen er der 10.000,- kr. til vinderholdet, 6.000,- kr. til 2. pladsen og 4.000,- kr. til 3. pladsen. Vinderholdet får også et klubforedrag med Ingdams.

Herudover sponsorerer Ingdams rosetter til de tre placerede hold samt underlag til det vindende hold i både kvalifikationerne og finalen.

Om Dressurens Venner
Foreningens formål er at fremme en visionær udvikling af dansk dressursport med henblik på at højne kendskabet og det faglige niveau. Dressurens Venner tilstræber at sætte fokus på dressurridning, at støtte dressursporten, at have opmærksomhed på talentudvikling og give dressuroplevelser af højt niveau.

Kilde: DRF nyheder.

Læs også

Flotte militarypræstationer i weekenden

25-08-2020 09:05, af Annika Knudsen Lorentsen

Der var danske ekvipager til start ved flere militarystævner i den netop overståede weekend, og her blev der redet flere flotte resultater hjem. Jakob Binder Struck opnåede det bedste resultat med en 10. plads i CCI2*

God plads og plads til alle

24-07-2020 14:03, af Kristine Ulsø Olsen

En af profilartiklerne i denne måneds udgave af Magasinet Ridehesten omhandler Vasehus Ridecenter der drives af Elisabeth Buchart Jensen. Her er der et stort fokus på, at mennesker og heste trives og udvikler sig

Chaufførs urin skyld i positiv dopingtest

13-07-2020 10:34, af Britt Carlsen

Den schweiziske rytter Nadja Peter Steiner har fået to års udelukkelse pga. doping, nu viser det sig, at en lastbilschaufførs vandladning på hestens plads i lastbilen er skyld i den positive dopingtest

C-stævne i Hjørring Rideklub

08-02-2010 12:24, af Maja Golles
I weekenden afholdtes der C-stævne i Hjørring Rideklub, hvor bl.a. Blue Hors Dicardo under Vita Mølgård red til over 70% i to starter og Tørveslettens Stamina under Anna Blomgren slog konkurrenterne med 5,8%

DRIF Cup 2009 i Hjørring Rideklub

03-05-2009 11:55, af Thomas Bach Jensen
Startskuddet til DRIF Cup 2009 går i denne weekend i Hjørring Rideklub, der åbner turneringen med første kvalifikaionsrunde den 2. og 3. maj

Dressurstævne i Hjørring

01-05-2010 22:06, af Sara Clement
Udendørssæsonen i Hjørring Rideklub blev skudt i gang med et par flyvske hatte i MB-klasserne, men forårssolen formåede alligevel at overdøve blæsevejret flere gange i løbet af lørdagens dressurklasser

Gardehusarerne besøger Hjørring Dyrskue

10-04-2008 09:01, af Maja Golles
Hesteshowet på Hjørring Dyrskue blev en stor succes, da det fandt sted første gang i 2007 med næsten 4000 tilskuere. Med Gardehusarerne på hele 23 heste som hovedattraktion er der lagt op til endnu en fantastisk oplevelse for alle hesteinteresserede 20. og 21. juni 2008.

Hjørring Dyrskue 2008

23-06-2008 09:27, af Thomas Bach Jensen
Avl|
Frisk vind, smældende flag, 800 prægtige dyr, en imponerende maskinudstilling samt et stort præsentations- og underholdningsprogram. Kort sagt Hjørring Dyrskue anno 2008.

Masser af heste til Hjørring Dyrskue

18-06-2013 09:23, af Signe Wiese
Avl|

Dyrskuesæsonen er for alvor i gang, og Danmarks 3. største af slagsen - Hjørring Dyrskue - løber af stablen fredag den 21. - lørdag den 22. juni. Der bliver bl.a. afviklet et stort hesteshow, og verdens største hesterace, Shire-hesten har også meldt sin ankomst

Hjørring Dyrskue

21-06-2009 11:06, af Annette Boe Østergaard
Hjørring Dyrskue sluttede i går efter 2 dage med masser af heste, hvor Dansk Varmblod var godt repræsenteret

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Annika Knudsen Lorentsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Annika Knudsen Lorentsen
25 28 60 63
akl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Thomas Dolleris Larsen er sovet ind

24-09-2020 15:11, af Thomas Bach Jensen

Berider Thomas Dolleris Larsen, der for fire måneder siden fik en hjerneblødning, er i nat sovet stille ind i sin nærmeste families nærvær

Kom indenfor hjemme hos Dufour og Laudrup

29-09-2020 10:47, af Annika Knudsen Lorentsen

– Det var ret nervepirrende og grænseoverskridende at give frie tøjler til dem i forhold til at indrette vores hjem, fortæller Cathrine Dufour og Rasmine Laudrup, som dog er blevet meget glade for resultatet, som møbelfirmaet FASMAS har skabt i deres fælles hjem 

Mindehøjtidelighed for Thomas Dolleris Larsen

28-09-2020 09:21, af Thomas Bach Jensen

Dansk ridesport mistede i sidste uge et menneske, der har gjort en stor forskel for mange i sporten, idet Thomas Dolleris Larsen gik bort. På lørdag afholdes en mindehøjtidelighed umiddelbart før hans bisættelse

Heste kan hjælpe unge med at forstå sig selv

23-09-2020 19:34, af Annika Knudsen Lorentsen

Undersøgelser antyder, at heste kan have en positiv virkning i forhold til at få børn og unge til at forstå sig sel. Ligesom heste kan være med til at skabe et positivt førstehåndsindtryk af et terapiforløb

17-årige Anders Hoeck har 5 heste i finalen

29-09-2020 15:39, af Annika Knudsen Lorentsen

Til årets finale i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for ungheste har juniorrytter Anders Uve Sjøbeck Hoeck kvalificeret intet mindre end 5 heste, heriblandt er to af dem gået videre med landets højeste karaktergennemsnit fra kvalifikationerne i deres aldergrupper

Dramatisk ridebanespringning i senior DM i dag

26-09-2020 20:59, af Thomas Bach Jensen

Dramatisk ridebanespringning vendte op og ned på placeringsrækkefølgen i Orifarms DM for seniorer ved Copenhagen Eventing, der i dag bød på både refuseringer og en knækket tøjle

Sådan undgår du muk

23-09-2020 09:57, af Annika Knudsen Lorentsen

De fugtige omgivelser, der ofte er kendetegnet for efterårets folde, er perfekte for muk og dermatofilose. Sygdomme, som man skal holde ekstra øje med, hvis hesten skal holdes rask og glad. Agria Dyreforsikrings dyrlæge kommer her med en række gode råd til til, hvordan du hjælper din hest med at undgå muk og dermatofilose

Riders Cup tog guldet på hjemmebane (video)

27-09-2020 19:16, af Annika Knudsen Lorentsen

Det blev en spændende afgørelse i årets Agria DRF Mesterskab for klubhold i springning, hvor Riders Cup og Bækgaarden Sportsrideklub måtte dyste om sølv og guld i en hektisk omspringning

Ene 10-taller til shetlandsponyen Lord Louis

29-09-2020 19:55, af Annika Knudsen Lorentsen
Avl|

Riccalton DK's Lord Louis aflagde årets bedste prøve ved weekendens materialprøve for shetlandsponyer, og han blev belønnet med topkarakterer over hele linjen

Mishandlet hoppe: Ejer udlover dusør på 25.000 kr.

30-09-2020 11:42, af Annika Knudsen Lorentsen

Midt i september blev den drægtige fjordhest Ågerupgårds Carli aflivet som følge af grov mishandling, og nu håber ejer Stina Myrholm, at en dusør på 25.000 kroner er nok til at fange gerningsmanden