Plads til alle i Hjørring

02-05-2013 18:53, af Thomas Bach Jensen

I weekenden den 4. – 5. maj afvikler Hjørring Rideklub første kvalifikation i Dressurens Venner – Cup: en danmarksturnering i dressur for klubhold sponsoreret af Dressurens Venner i samarbejde med Ingdams

Copyright Ridehesten.com
Chanette Sørensen og Salisbury Vejleby.

For Hjørring Rideklub den nordjyske klub er det dog ikke noget nyt at være vært for en kvalifikationsrunde i turneringen (tidligere DRF Dressur Cup). Det har klubben været de sidste 5 år, og det er efterhånden blevet en fast tradition i distrikt 14, at kvalifikationen ligger den første weekend i maj i netop Hjørring Rideklub.

Plads til alle
Sportsrideklubben for Hjørring og omegn (HJR) blev stiftet den 30. november 1936, og i dag er klubben en af Vendsyssels største rideklubber. Hjørring Rideklub har mellem 280 og 300 medlemmer, og medlemstallet er opadgående. Det er lige store andele af både børn, voksne, springryttere, dressurryttere og elevryttere, der dagligt bruger klubben.

”Vi er en stor klub, og det er meget vigtigt for os, at der er plads til alle”, understreger Mette Kjeldgaard, næstformand i klubbens bestyrelse.

”Plads til alle – og det at vi skal være gode til at tage imod alle nye medlemmer: det er helt klart vores hjertesag. Vi har en stor elevskole, og det er vigtigt for os, at eleverne har det godt, og selvfølgelig også at rideskolehestene har det godt, for vi satser meget på vores elevskole som grundlag for sporten. Når det er sagt, så gør vi også rigtig meget for de rutinerede ryttere. Det er naturligvis af stor betydning, at de får mulighed for at udvikle og dygtiggøre sig”.

Tradition for klubholdsturneringen
Klubben gør meget for at servicere dens medlemmer og oplandet. Udover elevskolen er der trænere i både spring og dressur til hesteejerne, ligesom der både afholdes klub- og distriktsstævner.

”Vendsyssel er et hesteland. Der er stor konkurrence om opstaldningen i området, og der skyder hele tiden nye rideklubber op. De kan være svære at konkurrere med på prisen, så vi skal være på mærkerne og arbejde for at være med fremme. Derfor er det også vigtigt for os, at vi bl.a. afholder mange stævner – gerne store stævner”, fortæller Mette Kjeldgaard.

Og netop derfor er kvalifikationsrunden til klubholdsturneringen en af de begivenheder, der bliver satset på fra rideklubbens side. Det er en event, der samler mange, og ikke mindst et stævne alle kan være til. De sidste år har kvalifikationen været fordelt ud over hele weekenden, fordi der er så mange hold, der melder til. I år er der 14 tilmeldte hold fra otte forskellige klubber, og Hjørring Rideklub har selv et hold med. Rent praktisk er det organiseret således, at to ryttere fra hvert hold rider lørdag og to søndag, og hvis der kun er tre på et hold, rider en lørdag og to søndag.

Fordi klubben har en fast tradition for afholdelse af kvalifikationen, har det ikke været nødvendigt for dem at gøre noget særligt for at få folk til at melde til eller på anden måde skabe opmærksomhed om turneringen. I området ved alle, at der er klubholdsturnering i dressur den første i weekend i maj i Hjørring Rideklub.

Team-spirit og sammenhold
”Det plejer, at være en rigtig festlig weekend”, siger Anne Engemand, der sidder i klubbens stævneudvalg.

”Der kommer rigtig mange tilskuere, selvfølgelige fra de deltagende klubber, hvor de kommer for at heppe på ”deres” hold, men der er også en masse trænere og hjælpere, og så er der jo familie og venner m.m. Der er en rigtig god stemning og team-spirit på de tilmeldte hold, og mange får lavet ens klubjakker og matchende underlag m.m. Der bliver virkelig gjort noget ud ad holdoplevelsen”.

Nogle rideklubber har også deres eget heppekor med, og for første gang prøver Hjørring Rideklub i år at få stablet deres eget heppekor på benene til weekenden. Hvis heppekoret bliver en succes, kan det måske skabe grundlag for en ny tradition i klubben.

”Det gode ved klubholdturneringen er, at den er for den helt almindelige rytter - alle kan være med”, fortsætter Anne Engemand.

”Ser man på det med arrangørens øjne, så kræver kvalifikationen selvfølgelig flere hjælpere til stævnet – flere skrivere, og en portåbner fordi det er mesterskab m.m. – men det betyder ikke så meget for os, vi er jo en stor klub. I år er der lidt ændringer i forhold til tidligere. Der skal være To dommere på – både en B+ og en C-dommer – hvilket er nyt. Og så er doteringerne blevet større, men det gør jo kun konkurrencen mere spændende”.

Turneringsplan: Dressurens Venner – Cup
4. – 5. maj, Hjørring Rideklub
25. – 26. maj, Skive Rideklub
1. – 2. juni: Højfyns Rideklub
29. – 30. juni, Blåvands Huk Køre- og Rideforening
29. – 30. juni: Maarum Rideklub
10. – 11. august: Hvalsø Rideklub
14. – 15. september: Holte Rideklub - FINALE

Om Dressurens Venner – Cup
Dressurens Venner – Cup er en konkurrence i dressur for klubhold, der afvikles over seks
kvalifikationsrunder og en finale. Kvalifikationsrunderne fordeles således, der afholdes to runder
på Sjælland, en på Fyn og tre i Jylland. De seks kvalifikationer afvikles som udgangspunkt over en dag, og afvikles i LA2, mens finalen afvikles over to dage. Ved finalen rider to af holdets rytter LA2 og to ryttere rider LA5. Holdene skal bestå af tre ryttere på tre heste eller fire ryttere på fire heste, hvoraf de tre bedste tæller.

Doteringer
Ved hver af kvalifikationsrunderne er der 4.000,- kr. i 1. præmie, 2.000,- kr. til 2. pladsen og 1.000,- kr. til 3. pladsen. I finalen er der 10.000,- kr. til vinderholdet, 6.000,- kr. til 2. pladsen og 4.000,- kr. til 3. pladsen. Vinderholdet får også et klubforedrag med Ingdams.

Herudover sponsorerer Ingdams rosetter til de tre placerede hold samt underlag til det vindende hold i både kvalifikationerne og finalen.

Om Dressurens Venner
Foreningens formål er at fremme en visionær udvikling af dansk dressursport med henblik på at højne kendskabet og det faglige niveau. Dressurens Venner tilstræber at sætte fokus på dressurridning, at støtte dressursporten, at have opmærksomhed på talentudvikling og give dressuroplevelser af højt niveau.

Kilde: DRF nyheder.

Læs også

Mathilda Karlsson vil kæmpe for sin OL-plads ved CAS

30-06-2020 14:59, af Annika Knudsen Lorentsen

Mathilda Karlsson fra Sri Lanka vil kæmpe for den OL-plads hun fik frataget sig på baggrund af en række annullerede klasser hvori hun havde opnået point - sagen kommer derfor for Sportens Voldgiftsret, CAS

Dronning Elizabeth afslører sine yndlingsheste gennem tiderne

21-06-2020 08:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

Den britiske Dronning Elizabeth har et stort hjerte for hestesport og hesteavl, og mange af hendes heste har haft en helt speciel plads for den 94-årige regent. Mød nogle af dem her 

Cirkusmuseum genåbnet med fokus på Schumann

13-06-2020 14:57, af Annika Knudsen Lorentsen

Cirkus Schumann, som især var kendt for sine spektakulære numre med heste, har lige nu en særlig plads på Cirkusmuseet i Rold, som er genåbnet efter corona-nedlukningen. Her kan man opleve en særudstilling, som er blevet til med hjælp fra cirkusprinsessen Katja Schumann, som har rejst verden rundt og optrådt med heste, blandt andet i Cirkus Schumann

Stort hesteshow i Hjørring

25-05-2012 07:53, af Nina Marie Villadsen
Der er lagt op til et brag af en hesteshow ved Hjørring Dyrskue, som finder sted den 22. og 23. juni 2012

Masser af heste til Hjørring Dyrskue

18-06-2013 09:23, af Signe Wiese
Avl|

Dyrskuesæsonen er for alvor i gang, og Danmarks 3. største af slagsen - Hjørring Dyrskue - løber af stablen fredag den 21. - lørdag den 22. juni. Der bliver bl.a. afviklet et stort hesteshow, og verdens største hesterace, Shire-hesten har også meldt sin ankomst

Hjørring Dyrskue 2008

23-06-2008 09:27, af Thomas Bach Jensen
Avl|
Frisk vind, smældende flag, 800 prægtige dyr, en imponerende maskinudstilling samt et stort præsentations- og underholdningsprogram. Kort sagt Hjørring Dyrskue anno 2008.

Hjørring Dyrskue skudt i gang!

17-06-2011 19:28, af Mette Nielsen
Fredag morgen gik startskuddet i Hjørring til trods for silende regn det meste af formiddagen

Dressurstævne i Hjørring

01-05-2010 22:06, af Sara Clement
Udendørssæsonen i Hjørring Rideklub blev skudt i gang med et par flyvske hatte i MB-klasserne, men forårssolen formåede alligevel at overdøve blæsevejret flere gange i løbet af lørdagens dressurklasser

C-stævne i Hjørring Rideklub

08-02-2010 12:24, af Maja Golles
I weekenden afholdtes der C-stævne i Hjørring Rideklub, hvor bl.a. Blue Hors Dicardo under Vita Mølgård red til over 70% i to starter og Tørveslettens Stamina under Anna Blomgren slog konkurrenterne med 5,8%

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Webredaktør og nyhedsvagt

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

World Cup flytter til Vilhelmsborg i 2020

29-06-2020 14:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Den danske afdeling af FEI World Cup i dressur flyttes fra Jyske Bank Boxen til Vilhelmsborg. Årsagen er uvished om forsamlingsreglerne i oktober med konsekvenser for både planlægning og økonomi

Heste mishandles om natten: Dusør udlovet

29-06-2020 08:29, af Annika Knudsen Lorentsen

Flere hesteejere har oplevet, at deres heste bliver mishandles om natten af folk udefra, og nu har de udlovet en dusør på 100.000 kroner

Søren Wind til Nordentoft Equestrian

01-07-2020 09:06, af Thomas Bach Jensen

Efter fem gode år hos Helgstrand Dressage, hvor han har afsluttet sin berideruddannelse, forlader Søren Wind sin hidtidige arbejdsplads for at tage nye og spændende udfordringer op hos Nordentoft Equestrian, der har oprustet stærkt 

Her er årets føl i Blue Hors Følchampionat

28-06-2020 15:06, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Blandt de 24 finaleføl i Blue Hors Følchampionat, som blev annonceret i går, blev de bedste tre hoppeføl og bedste fire hingsteføl hædret i en finalepræsentation i dag på Blue Hors

Tillykke til de nye beridere, ridelærere og instruktører

29-06-2020 16:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Den 24.-25. juni blev der afviklet eksamen for ridelærer-, rideinstruktør- og beriderelever på Vilhelmsborg. Solen skinnede fra en skyfri himmel begge dage, og med kombinationen af det skønne vejr og de smukke omgivelser, var det de perfekte forudsætninger for elevernes eksaminer

Ændrede prisniveauer i vores salgsdatabase

30-06-2020 10:22, af Annika Knudsen Lorentsen

På vores side med salgsheste er der sket et par ændringer, da vi har justeret vores prisniveauer og også gjort så man kan vælge om prisen er inklusiv eller eksklusiv moms

To helsøskende til Gammelenggårds Zappa på vej

30-06-2020 16:32, af Annika Knudsen Lorentsen
Avl|

Den succesfulde avlshoppe Aparte Foldager blev desværre aflivet i april måned i en alder af 18 år, men inden da havde hendes ejer fået lavet flere embryoner. Nu er to rugehopper scannet drægtige, og dermed er der to helsøskende til den kårede hingst Gammelenggårds Zappa på vej

Stor opbakning til VM i Herning

30-06-2020 19:45, af Britt Carlsen

ECCO Sko A/S, Blue Hors, Stutteri Ask og Longines er i dag blevet præsenteret som de første, store kommercielle partnere ved VM Herning 2022. Det officielle logo blev samtidigt offentliggjort ved en reception i VM Herning 2022’s nye lokaler i dag

Cassidy var ikke tiltænkt Grand Prix

03-07-2020 08:05, af Kristine Ulsø Olsen

Da Cathrine Dufour købte Atterupgaards Cassidy for 10 år siden, havde Cassidy ikke det største Grand Prix-potentiale, men skæbnen ville noget helt andet. Hør Dufour fortælle mere i FEI's TV-serie "Den anden side af"

Ny ridehal på Vilhelmsborg

02-07-2020 13:26, af Britt Carlsen

Bundgaard Byg er i fuld gang med at opføre endnu en ridehal på Vilhelmsborg. Stor aktivitet både i Aarhus Rideklub og på Det Nationale Hestesportscenter betyder, at behovet for en ny hal er presserende