To unge, danske ryttere udvalgt

15-09-2022 16:01

Trine Askjær-Jørgensen

Sidste år blev den første, danske rytter udvalgt til at være i CHIO Aachens "Programme of Excellence", og nu er hele to, nye danske ryttere så blevet udvalgt til at være en del af programmets tredje år. Denne gang både en springrytter og en dressurrytter

Nyheden fortsætter efter annoncen

12 deltagere fra hele verden er netop blevet udvalgt til CHIO Aachen-campussets "Programme of Excellence", og i blandt dem er to unge, danske ryttere.

CHIO Aachen Campus’s Programme of Excellence er et talentprogram i verdensklasse, som er målrettet de mest talentfulde og ambitiøse unge dressur- og springryttere fra hele verden. Programmet har til formål at understøtte og booste dem, så de bliver klædt på til de helt store opgaver i ridesporten. Programmets "Head Coaches" er hhv. dressurdronningen Isabell Werth og springlegenden Jos Lansink, og derudover er der tilknyttet eksperter indenfor bl.a. horsemanship, ernæring, coaching, fitness og mediehåndtering. 

Det er tredje år, at programmet kører, og sidste år blev dressurrytter Sara Aagaard Hyrm tildelt et legat, som betød, at hun fik muligheden for at være med. Hende kan du læse en profilartikel med i magasinet Ridehesten maj 2022, hvor hun fortalte om, hvordan det var at være udvalgt og med i programmet.

I år er hele to unge, danske kvinder så blevet udvalgt til at deltage.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dressur er det: Laura Jarlkvist Rasmussen, mens resten af holdet består af Anna Derlien (Tyskland), Ellen Hedbys (Sverige), Louisa Valkyser (Frankrig), Patty Vuntanadit (Thailand) og Paul Jöbstl (Østrig).

I springning er det: Frida Munk Lassen, og derudover består holdet af Evelyne Putters (Belgien), Alicia Timm (Canada), Mick Haunhorst (Tyskland), Nick Nanning (Holland) og Max Paschertz (Tyskland.

Over seks træningssessioner, der fordeler sig over slutningen af 2022 og starten af 2023, kan rytterne nu se frem til at lære fra to internationale hestesportsstjerner i den berømte arena for CHIO Aachen.

Kilde: CHIO Aachen

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald