Tre yoga-øvelser til ømme ryttermuskler

14-06-2019 11:05

Mathilde Louise Stenild Brejner

Ryttere er fysisk aktive i mange timer hver dag. Ofte er træningen og pasningen af hesten til at mærke i lår og ryg, som bliver ømme og spændte. Her får du tre gode øvelser, der kan løsne dig op

Copyright Ridehesten.com
Yoga er en særdeles god idé for ryttere, som har problemer med spændte og ømme muskler.

Mange atleter bruger yoga som et supplerende redskab, der foruden at give udspændte og smidige muskler også kan øge overskuddet og den indre glæde. Læs med her, hvor yogalærer og coach i mental sundhed Sine Sønderby, giver dig tre konkrete øvelser, som kan løsne dig op på nogle af de steder, hvor vi ryttere oftest har problemer med spændinger.

Copyright Ridehesten.com
Stræk et: DragonFly

Stræk et: DragonFly. 

Det vigtigste er ikke, hvordan strækket ser ud, men at du kan mærke et stræk på indersiden af lårene, når du laver DragonFly. Hav eventuelt en pude eller en blok foran dig, som du kan læne dig fremad og støtte dig på, så du ikke overstrækker. Sæt benene ud til hver side, hold ryggen rank og hold strækket i gerne fem minutter, men minimum i to minutter. Der må på intet tidspunkt opstå en stærk eller skærende smerte i lænd eller i og omkring dine knæ, fortæller Sine Sønderby. 

Strækket gavner, at inderlårene ikke bliver spændte og ømme. Det er godt for hoften, da det åbner op i den. Hvis du som rytter spænder sammen om hesten, når du rider, er DragonFly god til at løsne dig op igen, fortæller Sine Sønderby. 

Copyright Ridehesten.com
Stræk to: Dragon

Stræk to: Dragon

Sæt begge arme i jorden og stræk det ene ben frem mellem armene. Hæng nu lidt på det første knæ, så vægten presses nedad. Du skal mærke et stræk i forlåret på det strakte ben, der går fra det bagerste knæ og frem til hoften foran på låret.

Strækket gavner hoften og forlåret, da man strækker den store firehovedede knæstrækker. (Den store lårmuskel.) Hvis du har spændt forrest på låret i forbindelse med træningen, vil strækket løsne dig op, så du ikke er øm i den store lårmuskel længere, fortæller Sine Sønderby. 

Gentag strækket i den anden side.

Copyright Ridehesten.com
Stræk tre: Twisted Roots

Stræk tre:  Twisted Roots

Læg dig på ryggen, bøj knæene og lad det ene ben svinge over det andet. Lad dig langsomt falde til den modsatte side af, hvor knæet er faldet over. Armen i den modsatte side af der, hvor du har dine ben, strækkes ud ud og derefter skal du se i retning af den. Du skal nu opleve en følelse af, at du har twistet i torso, fortæller Sine Sønderby. 

Strækket gavner dig, hvis du har smerter eller er øm i lænden eller i ballen efter ridning og pasning af hesten. Når man twister torsoen, udrenser man kroppen samtidig med, at man strækker den. For nogen vil strækket også kunne mærkes som en behagelig udstrækning af ballen, fortæller Sine Sønderby. 

Gentag strækket i den anden side.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing