– Tredje gang indenfor fire år, at vi går videre til finalen

13-08-2021 14:00

Trine Askjær-Jørgensen

I går afholdte Brønderslev Rideklub tredje kvalifikation i Dressurens Venner Cup, og her var det holdet fra Vældgård Sportsrideklub, der løb med sejren og er videre til finalen

Copyright Ridehesten.com
De glade vindere fra Vældgård Sportsrideklub. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vældgård Sportsrideklub vandt kvalifikationen i Dressurens Venner Cup, som blev afholdt hos Brønderslev Rideklub i går, med en samlet score på 207,5 point.

Selvom de er en ret lille klub med omkring 50 medlemmer, som er beliggende lidt udenfor Farsø i nord-vestjylland, fortæller Line Asmussen fra holdet: 

– Vi har egentlig ret god succes med vores ridning. Det er jo tredje gang indenfor fire år, at vi går videre til finalen i Dressurens Venner Cup. Det er vi stolte af.

Holdet består af Line Asmussen, som har kendt Line Tange i mange år, og Marie Søgaard lærte hun at kende igennem nogle af de andre, som ligesom hende selv rider hos Torben Jensen på Hjortedalgård. Da de så stod og manglede en fjerde rytter på holdet, kendte Marie heldigvis Heidi Kristensen, som er det nyeste medlem på holdet og kun 17 år gammel.

To af rytterne på holdet bor tæt på hinanden, mens de andre to er fra Mors og Thy. Derfor synes Line også, det er virkelig hyggeligt, at de kan samle hold til konkurrencen og holde sammen, selvom de bor langt fra hinanden og måske ikke mødes så tit.

– Der er bare noget helt specielt ved de der holdkonkurrencer. Man er nervøs på en anden måde, fordi nu skal man jo virkelig præstere og gøre det godt sammen, men vi er super gode til at støtte og bakke hinanden op på vores hold, siger Line Asmussen

Holdet bestod af:

- Line Asmussen og DD Benissimo e. Belissimo M/Blue Hors Don Romantic (opdr. Rene Jensen Dahl)

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Marie Dige Søgaard og Mixed Lady e. Vincent Maranello/Michellino (opdr. Marie Dige Søgaard)

- Heide Birch Kristensen og Lillevangs Santos e. Sezuan/Akinos (opdr. Jytte og Poul-Erik Simonsen)

- Line Tange Jacobsen og Laura e. Fürstenball/Blue Hors Zack (opdr. Ulrik og Lena Kristensen)

Copyright Ridehesten.com
Line Tange Jacobsen og Laura e. Fürstenball/Blue Hors Zack. Foto: Privat

– Jeg synes faktisk, det er ærgerligt, at der ikke er flere, der bakker op om den her turnering. Den er bare så god, fordi den er til for os "almindelige" ryttere, og man kan komme og være med selv på en ung hest, fortæller Line Asmussen.

Dressurens Venner cup er en konkurrence i dressur for klubhold på tværs af hele landet sponsoreret af Dressurens Venner i samarbejde med Ingdam's. Cup'en afvikles over 6 kvalifikationsrunder fordelt i hele Danmark med en i finale sidst på året. Kvalifikationsklasserne udskrives i LA2-A og afvikles ved C-stævner.

Line fortæller, at holdet glæder sig til at tage turen til Sjælland og ride i finalen i Solrød til oktober.

Andenpladsen i kvalifikationen i Brønderslev i går gik til Sportsrideklubben Langager med samlet 205,86 point og tredjepladsen gik til Hjørring Rideklub med 198,96 point.

Se hele resultatet her.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen