Don O strøg til tops (video)

11-03-2023 15:07

Trine Askjær-Jørgensen

Det var tæt i toppen af dagens 3-stjernede Grand Prix Special, hvor 14 ekvipager var til start. Se i videoen her, hvad Nanna Merrald har at sige om sejren og planerne for Don Olymbrio

Nyheden fortsætter efter annoncen

14 ekvipager har netop været til start i den 3-stjernede internationale Grand Prix Special-dressurklasse i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. Blandt dem var flertallet danske, men der var også tre svenskere, to tyskere og en spanier til start. I top-4 kom tre danskere og en halvt danskejet hingst.

Vinderen af klassen blev Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/ Olympic Ferro, som red en rigtig flot og sikker tur. Særligt piafferne lykkedes rigtig godt for Nanna og den 15-årige avlshingst. Skridten var mere afspændt, end den var i torsdags, og ligeledes galoppen. Det betød en score på 76,362%, altså en god del mere end i Grand Prix'en den anden dag.

Se hvad Nanna havde at sige ovenpå sejren og om planerne for hende og Don O:

Kun godt og vel en procent efter Nanna kom Andreas Helgstrand. Han og Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) er lykkedes med at få et par rigtig fine og mere afspændte ture her i Herning, som sikkert har været gode for hoppen, der vist er blevet lidt overvældet til de seneste internationale stævner. I dag blev det til flotte 75,064% med guldmedaljehoppen.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

På tredjepladsen kom norske Isabel Freese med oldenburgerhingsten Total Hope OLD e. Totilas/ Blue Hors Don Schufro. Den 11-årige, natsorte hingst, der er ejet af danske Lone Bøegh Henriksen i samarbejde med tyske Paul Schockemöhle, gik en flot Grand Prix Special til 74,596%.

Total Hopes mor er den verdenskendte dressurhoppe Weihegold, som med Isabell Werth i sadlen har deltaget ved et utal af mesterskaber og vundet et hav af guldmedaljer. Hingsten er succesfuld i både avl og sport. I sporten har han bl.a. deltaget ved VM i Herning, været til UVM i dressur i 2018 og 2019 med en bronzemedalje til følge, og i 2019 vandt han Nurnberger Burgpokal og Louisdor Cup.

Copyright Ridehesten.com
Isabel Freese og Total Hope OLD. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen

Fjerdepladsen gik til Daniel Bachmann Andersen og Vayron e. Vitalis/ Gloster, der i torsdags vandt Grand Prix'en. I dag red Daniel den 12-årige westphalervallak til en score på 72,128%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Vayron. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen