Trivselslegater er uddelt til tre prismodtagere

17-09-2019 11:24

Fodervirksomheden Brogaarden har uddelt sine "trivselslegater" til legatmodtagere, for at motivere dem til at gøre en ekstra indsats for at bidrage til at afdække og formidle viden til fremme af sundhed og trivsel i bl.a. hesteholdet

 

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fredag den 13. september uddelte Brogaarden for 2. gang 3 legater á kr. 10.000 til afgangselever fra dyrepasseruddannelserne på de tekniske skoler i Roskilde og Kolding. Det er legatets formål at motivere studerende på de tekniske skolers dyrepasseruddannelser i Kolding (Hansenberg) og Roskilde (Vilvorde) til at gøre en ekstra indsats for at bidrage til at afdække og formidle viden til fremme af sundhed og trivsel hos forsøgsdyr, dyr i zoologiske haver og i hestehold. Ved bedømmelse af de indsendte projekter lægges især vægt på fremme af trivsel og at de foreslåede løsninger er praktisk anvendelige.

Legatmodtagerne i 2019 er:

  • Cecilie Atzen, som vandt legatet til en dyrepasser med hestespeciale
  • Sia Holmberg vandt legatet med zoodyrsspeciale 
  • Ida Olsen vandt legatet med forsøgsdyrsspeciale 

Cecilie Atzen har skrevet om mistrivsel hos heste. Hendes opgave sætter fokus på et måske lidt overset problem i hestehold rundt omkring, nemlig mistrivsel. I opgaven gives en grundig beskrivelse af begreber som stress og depression og hvilke symptomer på mistrivsel man som hesteejer kan holde øje med. Cecilie har ved hjælp af spørgeskemaer undersøgt forekomsten af mistrivsel blandt heste i Danmark og har konkluderet at mistrivsel har vist sig som et stigende problem over de senere år. Hun giver også en grundig redegørelse for nogle af de risikoparametre som kan være medskyldige i udviklingen af mistrivsel og lægger til sidst en køreplan for hvordan man kan sikre god trivsel i hestehold.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Legaterne skal motiverer de unge, og det er i særdeleshed vigtigt for Brogaarden.

– Samspillet mellem de unge under uddannelse og erhvervslivet er rigtig spændende. Som virksomhed er det interessant at være tæt på de unges innovative tankegang, og i processen med legaterne kan vi inspirere de unge til at strække deres tanker yderligere til gavn for dyrevelfærden. Det kommer både eleverne, deres praktiksteder, skolerne, Brogaarden, og ikke mindst, dyrene, til gode, siger Rolf Momberg, medejer i Brogaarden.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen