Ulf glædes over dansk springsucces

28-02-2023 09:02

Annika Knudsen Lorentsen

Formand for Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand, slår fast, at præstationerne leveret af Andreas Schou og Lars Bak Andersen ved weekendens World Cup-kvalifikation, vidner om, at den danske springsport for alvor er repræsenteret blandt eliten. Og målet er klart: OL 2024

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen med Ethene ved weekendens World Cup-kvalifikation. Foto: FEI/Kim C Lundin
Nyheden fortsætter efter annoncen

I weekenden imponerede to danske springryttere, da de som to ud af fire ryttere red fejlfrit på den krævede World Cup-bane ved Gothenburg Horse Show 2023. 

Lars Bak Andersen, der repræsenterede Danmark ved VM i sommers, sikrede sig tredjepladsen efter en fejlfri omspringning. Andreas Schou, der ligeledes repræsenterede Danmark ved VM i sommers, og også var til OL og EM i 2021, sikrede sig fjerdepladsen med ét enkelt nedslag i omspringning. Han sikrede sig ligeledes en plads til World Cup-finalen, der afholdes i Omaha til april, da han har sikret point ved syv ud af de ni World Cup-kvalifikationer, han har deltaget ved. 

De danske præstationer i weekenden er ikke gået ubemærket hen, og diverse hestesportsmedier, springentusiaster og topryttere fra hele verden, har ønsket de danske ryttere tillykke.

Copyright Ridehesten.com
Ulf Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Ulf Helgstrand, der er formand for Dansk Ride Forbund, er imponereret over præstationerne, og han glædes over den udvikling dansk springsport har gennemgået. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er så imponerende. Nu er Danmark også for alvor repræsenteret i verdenseliten i springning. Den sidste World Cup-kvalifikation i Göteborg, hvor hele verdenseliten kæmpede om at være med, kom kun fire i omspringningen, og to af dem var danske. Tak til Lars og Andreas, fastslår Ulf og fortsætter: 

Satsningen bliver EM i år, og herefter OL i Paris. Fælles fodslag sætter overliggeren højt, og vi skal tro på det, ellers når vi det ikke. 

EM til sommer afholdes i Milano, og det er et vigtigt step på vejen mod kvalifikation af et dansk hold til OL i Paris. Fra EM vil de tre bedste hold, der ikke allerede er kvalificeret til OL opnå kvalifikation, og da der allerede er mange europæiske nationer, der har opnået kvalifikation, er der ganske gode muligheder. 

Som det ser ud nu, har Frankrig sikret sig plads som værtsnation, Sverige, Holland, Storbritannien, Irland og Tyskland har sikret sig kvalifikationen ved sidste års VM og Belgien sikrede sig kvalifikation ved Nations Cup-finalen i Barcelona sidste år. Det betyder, at hele syv europæiske nationer allerede har opnået kvalifikation, og de kan derfor godt placere sig foran Danmark ved EM, og ikke fratage en eventuel kvalifikation fra det danske hold. 

Mens Andreas og Lars leverede præstationer i verdensklasse i Göteborg, var mange andre danskere til start ved internationale stævner, hvor der blandt andet blev leveret flotte runder i 3- og 4-stjernede 150-155 cm-klasser. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen