Livlig debat i Aarhus

28-04-2015 22:39

Et af Aarhus Universitets søauditorier boblede her til aften af engagement, da Dansk Ride Forbund i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn åbnede op for debatten om velfærden hos dressurhestene

Efter de senere års kritiske fokus på dyrevelfærden i dressursporten, har ønsket om at sikre både god og korrekt dressurridning med fokus på hestenes velfærd blandt andet fået Dansk Ride Forbund, Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn til at invitere alle interesserede til seminarer med film og debat – denne gang tre steder i landet, hvoraf det første foregik her til aften på Aarhus Universitet. Debatarrangementet var udsolgt, debat- og spørgelysten stor, og der var ingen tvivl om, at et sådant arrangement var efterspurgt, og roserne dalede da også ned over arrangørerne fra de mange tilskuere.

Derudover var debatten både konstruktiv og kritisk efter dressurdommer Leif Törnblad havde præsenteret den knap en time lange film om korrekt dressurridning, som er produceret af Dansk Ride Forbunds Dressurudvalg.

Panelet, der bestod af fire særdeles kompetente kapaciteter; hesteadfærdsforsker Janne Winther Christensen, dyrlæge Henrik Steen Andersen fra Hørsholm Hesteklinik, dressurdommer Leif Törnblad og berider Hasse Hoffmann, der bl.a. er forfatter til bogen ’Dressur med hjerte og forstand’, blev udfordret af de mange holdninger og spørgsmål fra det talstærke publikum.

Det afstedkom en konstruktiv debat, hvor tonen blev holdt sober, og mange spændende emner blev vendt. Aftenen endte med at blive både tankevækkende, inspirerende og særdeles lærerig, med mange faglige indspark fra flere forskellige vinkler.

Havde du ikke mulighed for at overvære aftenens debat, så afholdes der endnu to debataftener i henholdsvis Odense og København.

30. april kl. 19.00 – 21.30 på Københavns Universitet

6. maj kl. 19.00 – 21.30 på Syddansk Universitet Odense

Billetter kan bestilles på shop.dyrenesbeskyttelse.dk.

Se mere om projektet HER.  

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner