Det kan du opleve ved World Cup

06-09-2020 10:30

Interessen for at opleve World Cup dressur og European Trophy er overvældende, Vilhelmsborg danner rammen om det internationale dressur- og springstævne i uge 42 og billetsalget åbner mandag kl. 16

Copyright Ridehesten.com
Opvisningshallen på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Arrangørerne bag afviklingen af World Cup-stævnet på Vilhelmsborg Jens Trabjerg og Casper Cassøe får travlt med at lave en god plan, så publikum kan opleve det spændende stævne. Regeringen har åbnet for andre idrætters brug af "superligamodellen" som vi skrev om i nyheden i går: Så er World Cup Vilhelmsborg en realitet

Stævnet kommer til at strække sig over ti konkurrencedage startende fredag den 9. oktober med international children- og ponyspringning, og søndag udvides med klasser for junior- og ungryttere. På grund af coronapandemien er EM for de unge springryttere aflyst i år. Arrangørerne bag World Cup kvalifikationen i dressur og det internationale springstævne CSI2* , har ansøgt FEI om at afviklet et uofficielt europamesterskab, European Trophy for pony- children- junior- og ungryttere. Det uoficielle mesterskab afvikles både som hold- og individuel konkurrence. European Trophy strækker sig frem til onsdag den 14. oktober, og torsdag er der finale i NordVest Box Cup, samtidig med de internationale CSI2* konkurrencer. Fredag er der træning i hallen for World Cup-rytterne, mens dagen slutter med Stutteri Ask Grand Prix-springning og DWB World Cup springføl auktion. Lørdag middag er det så dressurføllene, som kommer under hammeren. De to auktioner afvikles som hybridauktioner, via streaming på nettet og onlinebud, samt med gæster i hallen. 

World Cup spænding
Flere internationale stævnearrangører har måttet opgive at afvikle World Cup i år på grund af udfordringerne med Covid-19. Derfor bliver det interessant at se det internationale startfelt i kvalifikationen på dansk grund. Der er ingen tvivl om, at hele den danske elite står klar til at kæmpe om de nationale pladser på startlisten. Cathrine Dufour har meddelt, at hun og Bohemian går efter en plads i World Cup finalen i Göteborg. 

Lørdag kl. 16.30 starter FEI World Cup Grand Prix efter afviklingen af 3-stjernet Grand Prix dressur. Og dagen slutter i hallen med 3-stjernet Prix st. Georges.

Søndag er totalt helliget dressur, startende med Intermediaire I, efterfulgt af Grand Prix Special og slutter med ECCO FEI World Cup kür. 

Se programmet HER og billetsalget åbner i morgen mandag kl. 16, køb billetterne HER

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen