Unge springryttere på toppen

19-11-2022 06:43

Charlotte Kusk Berwald

Når der mellem jul og nytår afvikles finale i Pony Trophy i Mechelen i Belgien er det med deltagelse af hele to danske ekvipager

Copyright Ridehesten.com
Olivia Dresler og Jasmines Holly. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

De to unge ponyspringryttere Laura Sargent og Olivia Dresler skal til det internationale stævne 26. december til 30. december begge repræsentere Danmark i finalen af FEI Pony Trophy 2022

Ponyernes svar på World Cup
I finalen skal de to 15-årige ponyryttere konkurrere mod nogle af Europas allerbedste ponyekvipager i kampen om sejren. I finalen mødes rytterne af forhindringer på 135 cm. højde hvilket er det højeste det er muligt at møde for en ponyekvipage. Både Laura og Olivia red både Nordisk Mesterskab og Europamesterskab på deres ponyer i år, så det er absolut ikke første gang de møder forhindringer i denne højde.

Copyright Ridehesten.com
Laura Sargent og Foxtown Elderberry. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den lange vej til Lyon
Til årets EM for ponyer blev det danske hold nummer fem, hvilket udløste hele to pladser til kvalifikationerne. Da springning til World Cup i Danmark blev aflyst, måtte Olivia og Laura hele vejen til Lyon i Frankrig for at kvalificere sig til finalen. 
– Pigerne var meget opsatte på at de ville til Lyon og det er jo en lang vej. 1500 km. hver vej. Så de knoklede for at overtale forældrene og arrangerede loppemarked. En sød bekendt kom og sponsorerede diesel og så var det bare afsted, fortæller Julie Dresler, mor til Olivia, til Ridehesten og fortsætter: Laura kvalificerede sig direkte til finalen, Olivia lå lige præcis på den forkerte side af stregen. De supplerede op og i dag kom der heldigvis en invitation til finalen. 

 

Vi ønsker både Laura og Olivia held og lykke til finalen!

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen