Unge stjerner og rutinerede veteraner

01-04-2016 23:37

Sanne Kolind

Avl

Der var fuldt hus på Finstrupgaard, da der fredag aften blev afholdt Equsana Hingsteshow Nord. Et bredt felt af heste blev vist frem, lige fra 3-årige upcoming stars, til 20-årige rutinerede herrer. I år var også Dansk Oldenborg Avl og Dansk Sportspony repræsenteret i showet

Lidt over 500 besøgende havde her til aften fundet vejen til Finstrupgaard ved Aalborg hvor 30 hingste blev vist frem. Stemningen var høj, og der blev også fremvist rigtig flot ridning, især de unge springheste viste stor klasse – og der blev sprunget højt.

Der blev vist unge 3-års hingste, netop hjemvendt fra Herning, og sidste hold i hallen bød på et gensyn med et par ældre herrer. Rockland, som også var til start i Herning, var den ene, men trods sine 18 år, så var han ikke aftenens ældste. Katrinelund havde medbragt en meget populær hingst, der trods sine 20 år, som var i et vældigt humør. Det var Crelido som Katrinelund havde valgt at tage med. Selvom han blev pensioneret fra international sport sidste år, så var triblebaren på 160 cm ingen sag for den rutinerede hingst, der også havde overskud til at hoppe lidt rundt.

I år var Dansk Oldenborg avl og Dansk Sportspony også inviteret, og 2 oldenborgere blev fremvist, samt 3 sportsponyer.

Traditionen tro, så skulle der jo kåres bedst in show for både spring- og dressurhingste. Det blev en gentagelse af sidste år, idet trakehner-hingsten Placido Domingo under Anita Marie Andersen for andet år i træk løb med titlen. Men også hos springhestene var det en genganger der løb med titlen. For 3. år i træk vandt den kun 6-årige Balou publikums stemmer. Den eneste forskel var dog, at han havde skiftet rytter, da hans vanlige rytter, Kasper H. Hansen, er til stævne i Italien. I stedet var det det unge talent, Martin Mose Knudsen der var i sadlen på Balou.

Under hele aftenen blev der solgt amerikansk lotterisedler, som Ung i Dansk Varmblod stod for. Og det var der en helt særlig grund til. Alle pengene der blev samlet ind under aftenens lotteri gik ubeskåret til Ung i DV, som skal til Canada og deltage i VM for ungavlere. Det var derfor også glædeligt der blev solgt over 500 lodder – men der var også et helt overflødighedshorn af præmier, hvor hovedgevinsten var en bedækning fra Højagergaard.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen