Ungryttere leverede topresultater i Grand Prix (video)

25-01-2021 09:10

Annika Knudsen Lorentsen

I weekenden var det særligt de unge danske springryttere der var i aktion, og både i USA og i Spanien blev der leveret flotte Grand Prix-resultater, hvor blot enkelte fejl afholdt Philippa Wildfang Linde og Sophia Studd fra at blande sig helt i toppen 

Copyright Ridehesten.com
Philippa Wildfang Linde og Carreau of Greenhill Z. Foto: 1clicphoto
Nyheden fortsætter efter annoncen

I Oliva i Spanien er flere danske ryttere til start i disse uger, og til gårsdagens 3-stjernede Grand Prix på 150 cm, havde 20-årige Philippa Wildfang Linde formået at kvalificere sig blandt nogle af verdens bedste. 

I kvalifikationsklassen var Philippa oppe mod en god håndfuld af verdens top-20, og flere af dem kvalificerede sig selvfølgelig til Grand Prix-klassen. I selve Grand Prix-klassen søndag gennemførte Philippa med manér i sadlen på Carreau of Greenhill Z e. Clintissimo Z/Carentino, og parret havde blot et enkelt nedslag og én tidsfejl. 

Dermed kunne Philippa glæde sig over at have redet sig foran nogle af verdens bedste ryttere som Niels Bruynseels og Julien Epaillard. Verdensetteren Steve Guerdat blev 2'er i klassen, og verdens nummer 4, svenske Peder Fredricson red med 4 fejl ligesom Philippa. 

Copyright Ridehesten.com
Sophia Studd og Holsteins Matina. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sophia Studd tæt på sejr i U25 Grand Prix
I går red 18-årige Sophia Studd og DV-hoppen Holsteins Matina e. Party Dance/Charmeur (opir. Familien Holstein) deres første U25 internationale Grand Prix, og her var de virkelig tæt på en sejr efter flotte ridt på den 145 cm høje bane. 

Efter en flot fejlfri hovedrunde var de sammen med 9 andre ryttere kvalificeret til omspringningen, og her leverede de da også klassens hurtigste tid. Desværre for ekvipagen havde de lidt for meget fart på til 2'eren, og det gjorde, at de fik et nedslag, og dermed endte de med en fornem 7. plads i stedet for sejren. 

Sophia og Matina har gang på gang leveret flotte præstationer i de højeste klasser i USA det sidste halve år, og denne weekend var altså ingen undtagelse. 

Nedenfor ser i video af Sophia og Matinas hovedrunde.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing