Valegro gjorde det igen

20-04-2014 16:49

Med en score på hele 92,179% sikrede engelske Charlotte Dujardin og Valegro sig en overlegen sejr ved årets Reem Acra FEI World Cup-finale i dressur i franske Lyon – danske Mikala Gundersen og My Lady opnåede en flot 11. plads

Sidste rytter er netop redet af banen i den franske by Lyon, der i disse dage er vært for årets World Cup-finale i dressur. Og det blev også den sidste ekvipage, der hurtigt kunne ride tilbage ind i den store arena for at lade sig hylde om vindere af Reem Acra FEI World Cup-vindere 2014.

Og årets vinder er bestemt ikke hvem som helst. Engelske Charlotte Dujardin på den charmerende og yderste velgående Valegro e. Negro/Gerschwin er både forsvarende olympiske mester og europamestre, og nu også World Cup-vindere.

Inden den engelske guldekvipage red på banen i Grand Prix Kür lå klassens andensidste ekvipage i spidsen. Sidste års vindere, tyske Helen Langehanenberg og hingste Damon Hill e. Donnerhall/Rubinstein I red et fantastisk program, der af dommerne blev belønnet med hele 87,339% og en foreløbig førsteplads. Den varede dog kun indtil Charlotte Dujardin og Valegro kom på banen og leverede en ny kür, som bestemt ikke skuffede hverken dommere eller publikum, og med en imponerende score på hele 92,179% - og et forspring på næsten fem procentpoint – var sejren hjemme.

Tredjepladsen gik til hollandske Edward Gal på Glock’s Undercover efter en god kür, der indbragte en score på 83,696%.

Finalens eneste danske deltager, Mikala Gundersen på DV-hoppen My Lady e. Michellino/Ritterstern (opdr. Yvonne Lindholm), havde inden küren som målsætning at forbedre 12. pladsen fra gårsdagens Grand Prix med en til to pladser. Og netop den målsætning lykkedes. Efter en dejlig kür, der af dommerne blev belønnet med 72,250%, endte den danske ekvipage på en samlet 11. plads.

To andre danske varmblodsheste deltog i finalen. Calecto V e. Come Back II/Rastell (opdr. Inge Toft) redet af den amerikanske rytter Tina Konyot opnåede en score på 71,929% og en samlet placering som nummer 12, mens schweiziske Marcela Krinke-Susmelj på Smeyers Lazander (Blåhøj’s Lazander) e. Solos Landtinus/Lebensmann (opdr. Majbrit Kraft Gøbel) endte på en 14. plads med 69,857%.