Verdensranglisterne tilhører England

07-11-2014 07:03

Det er tre britiske ryttere, som er i front på Verdensranglisterne i de tre olympiske discipliner - bedste dansker er Anna Kasprzak på en flot 9. plads

Ved indgangen til november kunne Englands Scott Brash fejre et år i toppen af Longines FEI Rankings - verdensranglisten over de internationale springryttere. Det er en helt enestående præstation af den engelske rytter, og samtidig kan briterne glæde sig over at de også er i front på ranglisten i dressur, der føres af Charlotte Dujardin, mens Englands William Fox-Pitt leder ranglisten i military, undskyld riathlon.

På top-ti ranglisten i springning er mændende stærkt dominerende, blot en enkelt kvinde, WEG bronzevinder Beezie Maddsen har sneget sig ind på 10. pladsen. Tyskland og USA har tre ryttere hver i top-ti med Ludger Beerbaum og Marcus Ehning på hhv. anden og tredjepladsen efterfulgt af Kent Farrington, Kevin Staut, Patrice Delaveau, Daniel Deusser, Mclain Ward, Maikel van der Vleuten. Bedste dansker er Søren Pedersen på plads 164.

På ranglisten i dressur er det omvendt kvinderne der er dominerende i top-ti anført, som nævnt, af Charlotte Dujardin og Helen Langehanenberg. Edward Gal og Mathias Alexander Rath sniger sig ind på tredje og fjerdepladsen, og de øvrige pladser indtages af: Adelinde Cornelissen, Isabell Werth, Kristina Sprehe, Tinne Vilhelmson Silfvén og Anna Kasprzak. Nathalie zu Sayn Wittgenstein er på en 21. plads, Lars Petersen er nr. 27, Mikala Münter Gundersen nr.39 og så er Agnete Kirk Thinggaard nr. 45.

Englands William Fox-Pitt er klart i spidsen i military foran Jonelle Price og Michael Jung, mens klart bedste dansker er Peter Flarup på plads nr. 150.

Se ranglisterne her

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald