Vi har givet Maria chancen for livet

15-08-2019 09:14

Den 8. maj nedkom den tidligere S-springhoppe Destiny's Child med det hoppeføl, som avlerne havde ønsket sig. Et helt perfekt og plettet knapstrupperføl, men noget manglede. Føllet var født med underudviklede øjne

Copyright Ridehesten.com
Jeppe Smedsgaard og Annette Christensen med deres blinde føl, Maria.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blinde føl – Jepha's Maria er navnet på en facebookside, der har mange følgere. Knapstrupperavler Annette Christensen oprettede siden, da hun og hendes mand Jeppe Smedsgaard havde truffet beslutningen om at beholde det blinde føl, som deres hoppe havde fået.

For Annette var internettet den første vej til information og til kontakt med andre hesteejere med blinde føl og heste, og det har været en støtte i processen med facebooksiden, hvor hun har mødt meget opbakning, men også kritiske spørgsmål og udtalelser, der har været sunde at forholde sig til.

 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Blind ved et tilfælde
Annette var stadig i tvivl, om deres nyfødte føl kunne få et ordentlig liv. Hun gik i stalden og malkede hoppen ud i håb om at få føllet til at drikke.

– Hun lå og suttede, og jeg sagde til hende, at hvis hun skulle leve, så måtte hun vise mig sin viljestyrke. Jeg lagde to fingre i munden af hende og lagde skålen til, og hun sugede al mælken op, og næste trin med at drikke hos Desti klarede hun også, fortæller Annette.

Selvom føllet overbevidste med sin viljestyrke, valgte Annette og Jeppe, at der var dyrlægen, der skulle træffe afgørelsen, om føllet skulle aflives eller leve. Dyrlæge Peter Fog fra Ansager Hestehospital har selv haft en blind hest, så han var ikke bekymret, men ville samtidig følge det blinde føl tæt.

Få hele historien om Maria i denne måneds udgave af magasinet Ridehesten. Du kan købe abonnement HER.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner