Vincent Maranello er fløjet videre ud i verden

15-11-2021 17:33

Trine Askjær-Jørgensen

Den tidligere DV-hingst, Vincent Maranello, har efterhånden været vidt omkring - født i Danmark, så til USA, hjem igen og nu videre til Korea

Copyright Ridehesten.com
Vincent Maranello her med Thomas Sigtenbjerggaard i sadlen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tidligere Dansk Varmblods-hingst, Vincent Maranello e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Future Cup (opdr. Jane Gry Haugum), er netop flyttet til Korea, hvor den skal være koreanske Dong Seon Kim's fremtidige stjerne, skriver EuroDressage.

Vincent Maranello blev kåret i Dansk Varmblod under hingstekåringen i Herning i 2013 og er bl.a. far til Oldenborg-hingsten, Zuperman, som har en Destano-hoppe til mor.

Født i Danmark og senere til USA

Den 176 cm store hest, som blev født i 2010 og var ejet af avler frem til 2015, gjorde debut på stævnebanerne som 4-årig under Thomas Sigtenbjerggaard og blev placeret som nr. 11 til unghestechampionatet tilbage i 2014.

I 2015 blev hesten solgt til Helgstrand Dressage og repræsenterede Danmark ved verdensmesterskabet for ungheste i Verden, hvor den blev nr. 9 i finalen. Året efter i en alder af 6 år blev Vincent Maranello nr. 7 i trøstefinalen til verdensmesterskabet for unghest i Ermelo.

Copyright Ridehesten.com
Vincent Maranello her til UVM i Verden med Thomas Sigtenbjerggaard i sadlen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I december 2016 blev Vincent Maranello så solgt til amerikanske Lauren Asher og kastreret for at kunne fokusere 100% på sporten under hende. I starten havde Asher ham stående i hendes stald i Holland, men tog senere til Global Dressage Festival i Florida, hvor hun i 2017 konkurrerede med vallakken.

Et år senere vente Vincent Maranello tilbage til arenaen i Wellington, denne gang under canadiske Chris von Martels.

Nu går turen videre til Korea

I vinteren 2019 til 2020 sendte Lauren Asher Vincent Maranello tilbage til Helgstrand Dressage for at blive solgt. Vallakken blev kort efter, i januar 2020, vist på M-niveau af Michael Grønne Christensen, og 9 måneder senere rykkede den op på Prix St. George-niveau og blev placeret som nr. 8 til landsstævne i Vejle i september 2020.

Nu er Vincent Maranello så blevet solgt til Dong Seon Kim, som repræsenterede Korea ved de olympiske lege både i Rio de Janeiro i 2016 og Tokyo i år. Vallakken ankom til Korea for et par uger siden.

Copyright Ridehesten.com
Vincent Maranello til hingstekåring i Herning. Foto: Ridehesten.com/Tine Luther
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen