VM-sølv til Cathrine Laudrup-Dufour

08-08-2022 18:18

Vi opdaterer her løbende om de fire danske præstationer i Grand Prix Special ved VM i dressur på Stutteri Ask Stadium i Herning

Nyheden fortsætter efter annoncen

Opdatering kl. 20.02:

Cathrine Laudrup-Dufour vandt sølv i Grand Prix Special, hvor Daniel Bachmann Andersen blev nr. 8 og Carina Cassøe Krüth nr. 12. Disse tre er således videre til Grand Prix Kür onsdag aften.

Opdatering kl. 19.52:

30-årige Cathrine Laudrup-Dufour red den 10-årige westfalervallak Vamos Amigos e. Vitalis/ Blue Hors Hotline med stort overskud og turde ride ham lidt mere ud i marginen. Han gik mere afspændt i dag og dermed lidt mere åben i rammen. Overgangene sad lige i skabet, og de høje karakterer strøg ind på kontoen, også på trods af en lille fejl i toerserien.

Efter ridtet nåede Cathrine et kort interview:

Han var fantastisk og bedre i rammen end i går. Han var mere komfortabel derinde, og jeg er virkeligt stolt af ham. Jeg fik en fejl i toerne, og det kostede selvfølgelig lidt. Det er fantastisk på hjemmebane at kunne sikre endnu en VM-medalje – og nu skal jeg faktisk gøre Cassidy klar til hans store ceremoni.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour hilser på sit hjemmepublikum. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald Rasmussen havde Blue Hors Zack i en fantastisk form. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Opdatering kl. 19.32:

Længe så det ud til, at 29-årige Nanna Merrald Rasmussen og den 18-årige KWPN-hingst Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz var på vej til deres livs ridt og største præstation og en sikker plads i kürfinalen, men så kom først en fejl og så en mere – og så tog Nanna desværre travøgningen på diagonalen i stedet for langsiden, og da faldt scoren for alvor.

En meget nedslået Nanna udtalte grådkvalt bagefter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er jeg sgu ked af, Zack, at det skulle gå den vej! Jeg havde en megagod fornemmelse, men da jeg misser den sidste piruette, bliver jeg mega ærgerlig over det og kommer til at ride forkert. Jeg kom ikke rigtig videre efter den piruette. Det er fandeme ærgerligt, for jeg synes, at Zack fortjener at gå en tur mere, lød det fra en sønderknust Nanna.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald Rasmussen red sønderknust ud af banen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera i et fantastisk travprogram. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Opdatering kl. 19.02:

38-årige Carina Cassøe Krüth og den 11-årige DV-hoppe Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stald Heiline) har nu også været på banen og har leveret et ridt med et virkelig flot travprogram, hvor de første to piaffer ikke var lige i skabet, og der indløb fejl i toerchangementerne, men alt i alt et virkeligt flot ridt til 74,426%. Carina udtalte efter ridtet:

Det var et par dyre fejl med misforståelse i piaffe og fejl i serien, men ind imellem de dyre fejl, så var det faktisk rigtig godt. Følelsen var rigtig god, hvilket min score også ville have reflekteret, hvis ikke jeg fik de fejl – men shit happens. Jeg håber, at vi kommer med i küren, for det er der, Danse virkelig kan brillere. Her efter VM skal hun have ferie, så jeg har faktisk ingen planer for hende i nærmeste fremtid – men det har jeg for flere af mine andre heste.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Opdatering kl. 18.26:

32-årige Daniel Bachmann Andersen var med den 10-årige, østrigskejede DV-vallak Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/ Michellino (opdr. Tina Christoffersen og Nicolai Jepsen) den første danske ekvipage i Grand Prix Special.

Det sås tydeligt, at Daniel turde satse lidt mere i dag. Trods en lidt usikker start blev det et ridt med masser af gode ting, virkelig godt arbejde, rigtig gode piaffer og gode piruetter. Marshall-Bell blev lidt uens bagi med meget øget aktivitet i venstre bagben i enkelte øvelser og derfor også lidt sen og voldsom overgang fra passage til galop.

Daniel bekræftede efter sit ridt til 76,520%, at det er personlig rekord for ham og Marshall, og han udtalte endvidere:

Jeg kan kun være stolt af endnu en personlig rekord her til VM i Herning. Det er helt klart det største stadion, jeg har redet på nogensinde. Han er meget talentfuld, men hans utrolige motor er også lidt af en udfordring at kontrollere, så fronten også kan følge med. Jeg prøvede på ikke at overgøre det, og nu er det spændende at se, hvilke tre danskere, der kommer til at ride küren i morgen.

Det var fantastisk at vinde holdguld i går og blive fejret. Jeg tror på, at det kan være med til at gøre ridning til en mere populær sport, og selvfølgelig hjælper sociale medier også – det er min hustru heldigvis dygtig til. Der bliver lavet en dokumentar om os, hvor vi bliver fulgt igennem et år. Det er meget "behind the scenes", og vi har nu været i gang i tre måneder, kunne Daniel afsløre.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner