Werths Bella Rose er drægtig igen

19-05-2024 10:50
Avl

Isabell Werth og Madeleine Winter-Schulzes internationalt succesfulde hoppe Bella Rose er blevet ifolet ved deres egen hingst

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Bella Rose på vej mod EM-guld i Rotterdam 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Verdens mest vindende dressurrytter, 54-årige Isabell Werth, har igennem det meste af sin karriere været sponseret af den tyske tidligere dressur- og springrytter, Madeleine Winter-Schulze, der også er sponsor for springrytter Ludger Beerbaum og har støttet flere andre tyske topryttere i hesteindkøb, bl.a. Ingrid Klimke.

Winter-Schulzes samarbejde med Isabell Werth har som bekendt ført til flere årtiers massiv succes og dominans i dressursporten. En af de heste, som Werth har vundet internationale medaljer med, er westfalerhoppen Bella Rose e. Belissimo M/ Cacir X.

Copyright Ridehesten.com
Bellas Rose til højre i billedet er drægtig igen. Foto: Privat

De har været med til at vinde adskillige holdguldmedaljer for Tyskland ved EM, VM (WEG) og OL, og individuelt er det blevet til sølv ved WEG 2014, dobbelt guld ved WEG 2018, dobbelt guld ved EM 2019 og dobbelt sølv ved OL 2021.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I sommeren 2022 blev Bella Rose pensioneret og ifolet med hingsten Valdiviani e. Veneno/ Fidertanz, som Isabell Werth rider. Hun har netop lavet et opslag på Instagram, hvor hun fortæller, at Bella Rose er drægtig igen, og denne gang er det med hingsten Majestic Taonga.

Lyder Majestic Taonga bekendt, er det sikkert fordi, at den hollandske hingst e. Glock's Toto Jr./ Jazz blev importeret til Danmark af Helgstrand Dressage og kåret i Dansk Varmblod - godkendt som 3-års, aflagt 35-dages test i Tørring og færdigkåret som 4-års i Herning.

Copyright Ridehesten.com
Majestic Taonga under Anne-Mette Strandby Hansen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

I januar 2022 blev det bekendt, at Madeleine Winter-Schulze havde købt halvpart i Majestic Taonga, og det på sigt er meningen, at Isabell Werth skal ride hingsten. Han er nu 7 år og i KWPN's bruttotrup til UVM med Werths østrigske berider Lisa Wernitznig i sadlen.

Den nu 20-årige Bella Rose, der sidste år fik sit første føl, en rød hingst ved navn Via Bellani, nyder i dag sit otium og er altså konstateret drægtig med Majestic Taonga.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner