Westfalen klar med hingstekollektion

17-10-2016 20:02
Avl

Også i westfalerforbundets hingstekollektion anno 2016 finder man en danskavlet hingst, eller i hvert fald en hingst avlet af en dansker og ejet af Blue Hors. Flere danske hingste har afkom udtaget

Copyright Ridehesten.com
DMJ Fellini.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Med fire sønner udtaget er det igen Cornet Obolensky, der dominerer kollektinen af springhingste til westfalerkåringen, hvor han tilmed også står som farfar, morfar og oldefar til nogle af de 24 hingstekandidater.

På dressursiden står Franziskus for det største antal sønner. Flere hingste med danske relationer har sønner udtaget til kåringen som f.eks. Fürstenball med to sønner og Blue Hors First Choice med én søn. Blue Hors Zack sætter også sit præg på kåringen med en søn udtaget og tre sønnesønner; heraf to efter DV-hingsten Zonik og én efter Blue Hors Zatchmo.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den hannoveranerregistrerede DMJ Fellini e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro/ Brentano II er avlet af danske Dorthe M. Jeppesen i Schweiz. Han er trukket på en af hannoveraneravlens højstkårede hopper, der er helsøster til Celle-hingsten Dannebrog. Fellini er Diva Dannebrogs første afkom, og hendes andet afkom er solgt til verdens førende dressurrytter, Charlotte Dujardin, mens hoppen selv er solgt til Mount St. John v/Emma Blundell.

Fellini blev solgt til Blue Hors som føl, og det er Blue Hors, der fremstiller hingsten til kåringen i Münster. De fremstiller samtidig en unghingste e. Blue Hors First Choice/ Blue Hors Romanov med en Don Schufro-helsøster som mormor.

Se hele hingstekollektionen HER.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner