World Cup Herning med store ændringer

31-05-2021 17:01

Marie Helene Rigård Rohleder

Den danske World Cup kvalifikation i dressur er tilbage i Herning med publikum og store programændringer - billetsalget åbner snart

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian ved World Cup Herning. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Arrangørerne er i fuld gang med planlægningen af FEI World Cup Herning-stævnet fra den 20. – 24. oktober, og nu er det populære stævne tilbage i MCH Messecenter Herning. Jyske Bank Boxen og Arena M danner rammen om spring- og dressurkonkurrencer samt stort SHOW og DWB følauktion.
 
Billetsalget åbner den 1. juni kl. 16. 
 
– Vi glæder os rigtig meget over at være tilbage i MCH Messecenter Herning igen. Vi har lavet nogle store ændringer i programmet, som, vi tror, vil gøre eventen endnu mere interessant for publikum, siger en af arrangørerne bag stævnet, Casper Cassøe.
 
Dressuren kulminerer lørdag aften
Programmet for World Cup kvalifikationen i dressur er ændret i forhold til tidligere år. Rytterne skal ride Grand Prix fredag aften med start kl. 19, og inden da afvikles der en 3-stjernet Grand Prix. Som noget nyt er det det nye ”Kort Grand Prix”-program, som rytterne skal ride.
 
For dressurentusiaster bliver lørdag også en spændende dag, hvor der afvikles 3-stjernet Grand Prix Special fra kl. 11, og fra kl. 15.30 til 17.00 er der lagt an til et forrygende eftermiddagsshow. Lørdag aften kulminerer med FEI World Cup Freestyle, hvor de placerede ryttere opnår points til World Cup serien. Freestylen er kun åben for de 15 bedste ryttere fra fredag aftens FEI Grand Prix, så det er den absolutte top, man kan nyde lørdag aften.
 
De bedste danske ryttere har tidligere både sejret og været topplaceret i freestylen i kamp mod flere af verdens bedste ryttere. Det har resulteret i en fantastisk stemning i Jyske Bank Boxen, og vi glæder os til igen at opleve taget lette.
 
I sidste års World Cup kvalifikation sejrede Cathrine Dufour og Bohemian over verdensetteren Isabell Werth, og da var det Vilhelmsborg ved Aarhus, som lagde faciliteter til afviklingen af World Cuppen. Det var hyggeligt og stemningsfuldt, men de ekstraordinære rammer i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen giver lige det sidste til at hæve stævnet til højeste internationale klasse.
 
– Vi ser meget frem til det nye sportslige program. Og vi har store forventninger til World Cup afviklingen fredag og lørdag aften, udtaler Jens Trabjerg, der sammen med Casper Cassøe står bag arrangementet af stævnet.

Copyright Ridehesten.com
World Cup Herning. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Afgørelsen på FEI Jumping Ponies Trophy falder søndag middag umiddelbart efter Pony Grand Prix, og før stævnet kulminerer inde i Boxen med Stutteri Ask Grand Prix. Her skal springrytterne kæmpe om placeringerne, som tæller til Longines Verdensranglisten.
 
Som noget nyt afvikles en turnering for U25-springryttere; European Youngster Cup, og herved indgår World Cup-stævnet i en serie af springstævner med fokus på U25, som er linket mellem ungdomsrækken og den store springsport. Vinderen af Grand Prix klassen i European Youngster Cup i Herning bliver kvalificeret til finalen i Salzburg, Østrig fra den 2. – 5. december 2021. Se mere på hjemmesiden: www.eycup.eu

Copyright Ridehesten.com
Alex Finney med den lynhurtige 8-årige pony Still Go ME vandt FEI Jumping Ponies Trophy ved World Cup Herning 2019. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

//Pressemeddelelse 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen