– Yes mand, jeg vandt guld (video)

14-08-2022 14:34

Trine Askjær-Jørgensen

Sådan lød det fra Katrine Kristensen, da scoren fra klassens sidste rytter og sølvvinderen den anden dag, tikkede ind – og således runder hun, hvad der vel roligt kan kaldes en perfekt uge, af med endnu en guldmedalje

I dag finder kürfinalerne ved VM i paradressur sted på BB Horse Arena, og første dansker i ilden var Katrine Kristensen, der med Gørklintgårds Quater e. Quaterback/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Jørgen Ravn) vandt guld i den individuelle konkurrence allerede på førstedagen af paradressuren. Det skulle således blive spændende at se, om Katrine og den mørkebrune vallak kunne holde det høje niveau og slutte ugen af med endnu en medalje.

Til musik af Queen dansede Katrine og Quater rundt i smuk harmoni i et program der bl.a. indeholdt schenkelvigninger i skridt, virkelig flotte overgange fra trav til skridt og flot fri trav. I sin kür gjorde Katrine desuden brug af nogle af Quaters stærke sider og inkluderede derfor både traversader og versader i travprogrammet for at højne niveauet. Med en hest, der har let ved at samle sig og er virkelig stærk i trav, gav det god mening at gøre, og så kunne hun starte ud med et højt niveau med traversade i trav direkte fra indridningsparaden.

Det er selvfølgelig risikabelt, når man inkluderer sværere øvelser, men Katrine og Quater lykkedes virkelig godt med det, hvilket procenten på 80,354% også afspejlede. Parret var den eneste ekvipage til at krydse den magiske grænse på 80%, og da de resterende tre ryttere havde været på banen, stod det klart, at ekvipagen nu kan tage hjem fra Herning med i alt to individuelle guldmedaljer og en sølvmedalje for hold ved året VM i paradressur.

– Jeg kom lidt foran musikken i begyndelsen, men jeg er virkelig tilfreds i dag. Han var så rolig og fin. Det har bare været en fantastisk oplevelse for mig med sådan en ny hest. Han har udviklet sig så godt igennem dagene og er blevet mere og mere rolig derinde, sagde Katrine om ridtet efterfølgende og supplerede med lidt om holdmedaljen, der blev fejret under lørdagens Show Night:

– Det var så fedt med præmieoverrækkelsen foran det store publikum på stadion i går, og de fleste var jo danskere, så vi var klart favoritterne derinde, og det var virkelig fedt at opleve.

Danmark er nu oppe på i alt ni medaljer ved dette VM, og de fleste af dem er guld og sølv. "Hjemmebaneholdet", fristes man til at sige, fører således stadig medaljestatistikken.

Katrine fortæller her lidt mere om sit ridt i dag, hvad planen er for Quater her efter VM m.m.:

Klassens resultat.

Start- og resultatlister.

Livestream.

TV-sendetider.

Herning2022.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner