DM er en del af "slutspurten" frem mod VM

02-06-2022 12:44

Trine Askjær-Jørgensen

Elitesportschef Anne-Mette Binder fortæller, at hun og Technical Advisor, Wolfram Wittig, er til stede hele weekenden ved det forestående DM, for med 64 dage til VM spidser det nu til

Copyright Ridehesten.com
Her i eftermiddag tages der hul på det store stævne ved Helgstrand Event, hvor der fredag, lørdag og søndag afvikles DM i dressur for senior,- U25- og pararyttere. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er travlhed at spore i teamet omkring den danske elitedressur i disse dage, for med kun 64 dage til VM i dressur, paradressur, springning og voltigering skal ekvipagerne iagttages flere gange inden den endelige udvælgelse.

Netop i dag tages der med en Prix Sct. Georges-klasse og den første UVM-iagttagelse hul på det store dressurstævne hos Helgstrand Event i Uggerhalne, hvor der fredag, lørdag og søndag afvikles DM i dressur for både seniorer, U25 og pararyttere.

Start- og resultatlister.

For seniorerne ligger både DM, NM, det 5-stjernede CDIO-stævne i Aachen samt en bootcamp forud for VM – og udtagelse af det endelige danske VM-hold selvfølgelig. Derfor vil der i weekenden, sideløbende med at årets mestre skal kåres, også være fuld gang i forberedelserne frem mod disse stævner.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Technical Advisor, Wolfram Wittig og jeg er til stede fra fredag til søndag, og lørdag vil det samme gælde både sportspsykolog fra Team Danmark, Anders Bendixen, og landsholdsdyrlæge Frederik Nielsen. Der er altså tale om en næsten fuld VM-stab repræsenteret ved DM-stævnet. I den efterfølgende uge offentliggøres både long list til VM, udtagelser til NM i Flyinge og udtagelser til CDIO5* og 4* i Aachen, fortæller elitesportschef Anne-Mette Binder.

Umiddelbart efter DM sættes der navne på den bruttoliste, VM-holdet skal sættes ud fra, og herefter vil fokus være på at se så mange af ekvipagerne som muligt i aktion ved især det 5-stjernede CDIO-stævne i Aachen. Når holdet er udtaget, er sidste skridt inden VM i Herning en boot camp, der afholdes hos Blue Hors.

Også travlhed i U25-teamet
For U25-rytternes vedkommende er det NM, CDIU25 under VM samt EM i Ungarn i slut august, der arbejdes frem mod, og i den sammenhæng omfatter DM – foruden det vigtige mesterskab – ligeledes en lang række forberedelser, aktiviteter og efterfølgende udtagelser. Lørdag formiddag har landstræner Dennis Fisker og Anne-Mette Binder bl.a. inviteret til NM- og EM-orienteringsmøde på Helgstrand Dressage, ligesom både Anders Bendixen og Frederik Nielsen også vil blive koblet til U25-rytterne i løbet af lørdagen.

– Det er rigtigt godt, at U25-mesterskabet afvikles i rammerne af seniorernes DM, og det på den måde er muligt for de unge ryttere at spejle sig i seniorernes management og ridning. Af samme årsag afvikles U25-rytternes bootcamp i direkte forlængelse af seniorernes, hvilket efter aftale med seniorernes A-gruppe giver de unge mennesker mulighed for at sidde med på sidelinjen og følge dele af deres forbilleder og rollemodellers forberedelser til VM, fortæller Anne-Mette Binder.

Læs mere hos: Dansk Ride Forbund

Copyright Ridehesten.com
Elitesportschef Anne-Mette Binder fortæller, at hun sammen med flere eksperter er til stede under hele weekendens DM, for nu begynder forberedelserne for alvor frem mod VM og EM. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen