Zackerey er solgt til Holland

16-02-2024 11:24

Den ikoniske Blue Hors-avlshingst Blue Hors Zackerey er solgt til hollandske Joop van Uytert, der driver Hengstestation van Uytert. Zackerey vil fremover stå til rådighed i avlen fra den hollandske hingstestation

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Zackerey er nu solgt til Holland. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den nu 10-årige DV-hingst Blue Hors Zackerey e. Blue Hors Zack/ Sandro Hit, der er opdrættet af Tove og Ove Møller Nørgaard, er nu solgt til den hollandske hingstestationsindehaver Joop van Uytert i samarbejde stal Brouwer fra Gietenog. 

Zackerey havde sin debut på den internationale avlsscene til oldenburgerhingstekåringen i Vechta i i 2016, hvor han blev bemærket af publikummet. Ikke længe efter fulgte titler som præmiehingst i 2017 ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, og i 2018 blev Zackerey kåret som guldmedaljehingst i Dansk Varmblod. 

Copyright Ridehesten.com
Zackerey og Martin Klavsen til hingstekåring i Herning 2017. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

I 2018 blev han ligeledes udnævnt til Hauptprämiensiger ved oldenburgerhingstekåringen i Vechta, der er en udmærkelse, der tildeles den bedste hingst fra årgangen baseret på både materialeprøve, sportsresultater og kvaliteten af hingstens første følårgang. 

I 2018 beviste Zackerey også sit værd til unghestechampionaterne, da han under Daniel Bachmann Andersen blev nr. 2 til Dansk Ride Forbunds championatsfinaler for 4-års heste og sluttede med en samlet score på 94,6%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2020 overtog Severo Jurado Lopez tøjlerne på den nu 6-årige guldmedaljehingst og forsatte uddannelsen af ham. 

Zackerey gjorde fra 2021 og flere år frem karriere i Tyskland under Lukas Fischer, hvor han også stod til rådighed i avlen på Martin Determanns hingstestation. I marts 2023 annoncerede Blue Hors, at hingsten nu ville komme hjem til Danmark, hvor Nanna Skodborg Merrald overtog tøjlerne. Samme år i april blev det dog besluttet, at hingsten skulle fungere som en del af Blue Hors' nye afdeling i Tyskland, hingstestationen i Wohlde

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Zackerey til hingstekåring i Herning i 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Blue Hors Zackerey vil forsat være tilgængelig i avlen fra den hollandske hingstestation van Uytert. 

Kilde: Blue Hors

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing