Zeilinger: Nu skal vi time det rigtigt

19-08-2013 09:40

Landstræner for dressurrytterne Rudolf Zeilinger det fortsat positivt på danskernes medaljechancer, og alle heste arbejder godt og nu gælder det om at time deres form, så de topper i næste uge under EM

- Alle dressurhestene er fit, de ser godt ud og de har trænet godt på vores træningssamling, fortæller landstræner Rudolf Zeilinger. De danske dressurheste er kommet godt til Herning og er installeret i staldene. - Det er nu vores opgave at time træningen frem mod første start, så hestene topper i denne uge.

Rudolf Zeilinger ser fortsat positiv på de danske medaljechancer på hjemmebanen i Herning. I lighed med andre toptrænere og ryttere som vi har talt med forud for dette europamesterskab peger han også på de fire hold, som sandsynligvis kommer til at kæmpe om de tre medaljer i holddressuren: England, Tyskland, Holland og Danmark i vilkårlig rækkefølge.

- De fire hold er alle meget stærke, og jeg vil forvente, at der kommer til at blive en meget hård og tæt kamp om medaljerne, vurderer han. På det danske hold er han begunstiget af fire ryttere, som alle kan score høje procenter i Grand Prix-klassen, det vi måske kommer til at mangle på holdet er en helt suveræn topscorer, som Tyskland f.eks. har i Helen Langehanenberg og Damon Hill, eller englænderne har i Charlotte Dujardin og Valegro, eller som hollænderne har i Edward Gal/Glock's Undercover og Adelinde Cornelissen/Jerich Parzival.

Ingen af de danske heste har problemer med at gå på forskellige arenær, på nær, måske, Andreas Helgtrands Akeem Foldager, der blev skræmt fra vid og sans på 10 minuttersbanen i Aachen, hvor han fik øje på hovederne på nogle gående personer bag en hæk. Normalt er Akeem ikke let at skræmme, men i Aachen reagerede han voldsomt.

- Det var vi egentlig også selv lidt skyld i, for vi tog ikke hans reaktion første dag alvorligt nok, nu ved vi, han kan reagere sådan, og så kan og vil vi tage vores forholdsregler i træningen i Herning. Og så vurderer jeg, at vi ikke vil opleve det problem igen, forklarer Zeilinger. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen