10 ting succesfulde ryttere ikke gør

13-08-2016 10:07

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Ind i mellem bliver vi alle revet med og vi kan alle komme på afveje. Når vi gør dette, er det brugbart at huske på, hvad ”de andre” gør… Du ved, dem som opnår deres mål. Det er svært altid at efterligne det dine idoler gør, så her er en liste over hvad de i hvert fald ikke gør – det kan ind i mellem være nemmere at forholde sig til

Copyright Ridehesten.com

1. De bekymrer sig ikke om ting, de ikke kan kontrollere

Uanset om det er andre konkurrenter, dommere eller vejret ved succesfulde ryttere at de kun kan være herrer over deres egen performance. De spilder ikke energi på at bekymre sig om ting de ikke kan kontrollere. For at være succesfuld, bør du være i en så koncentreret boble, at selvom din konkurrent red rundt på en enhjørning, ville du ikke opdage det.

2. De hyrer ikke en træner, til udelukkende at booste deres ego

Vi har alle et ego – og for de fleste af os, er det lidt ligesom et lille behåret dyr, der elsker at blive kælet og klappet. Det er fint og godt, men hver sin ting til hver sin tid. Dette skal ikke foregå mens du rider din hest. At få at vide ting er godt, når de ikke er, er lidt ligesom at snyde til en eksamen. Fornøjelsen er kortvarig og eftersmagen bitter. Den eneste måde at lære på, er at få det fortalt, når noget ikke er korrekt.

3. De forventer ikke øjeblikkeligt gode resultater

Ting tager tid. Heste tager endnu længere… Succesfulde ryttere har trænet sig selv til at acceptere, at det er sådan det er.

4. De finder ikke på undskyldninger

Punktum.

5. De har ikke en ny træner hver uge/måned

Succesfulde ryttere ved at de er nødt til at sætte tingene i system, hvis de vil nå deres mål. Javist, alle veje fører til Rom – men det kræver at du faktisk følger en vej. Det tager tid at finde den rette træner og der vil være både op- og nedture, men selvom det måske er en nedtur, så har du i det mindste fundet ud af hvilken vej du ikke skal tage. Vær ærlig over for dig selv, når det kommer til hvad for en træner der passer til din ridning.

6. De forventer ikke at deres hest, er en bedre atlet end de selv er

Din hest skal bære dig – men den behøver ikke skulle bære på en sæk kartofler. Succesfulde ryttere sørger for at være et aktiv for deres heste og hjælpe dem med at gøre deres bedste, på den sikrest mulige måde.

7. De tror ikke de kan være succesfulde helt alene og af sig selv

Succesfulde ryttere ved at det kræver en helt specialiseret og tæt gruppe af ambitiøse folk, at kreere en succesfuld hest (og rytter…)

8. De nedværdiger sig ikke til ”konkurrence-desperation”

En dårlig start til et stævne, kan gøre mærkværdige ting ved ryttere. To dårlige resultater og pludselig er det fordi sadlen trænger til en omstopning, biddet er ikke det helt rette eller noget helt tredje. Ryttere der opnår succes, har systemer, udstyr og folk de stoler og tror på – hvilket eliminerer såkaldt konkurrence-desperation.

Moral: Hvis det virker – så lad være med at ændre det. Hvis ikke, burde du så konkurrere?

9. De lytter ikke til hvem som helst

Ikke alt hvad du hører, læser online eller bliver fortalt bør påvirke dig. Konsulter din træner, som du nøje har udvalgt, og overvej om det er relevant for dig.

10. De skælder ikke sig selv ud, for fejl der er begået

Alle laver fejl. Når der er heste involveret, laver man mange fejl! Det er helt normalt at være skuffet over sig selv, når det sker – men længere skal det ikke vare. Du skal ikke sabotere fremtidige ridt, ved at dunke dig selv i hovedet, med fejl du lavede engang i 1998.

Hvis du vil have succes, skal du lære at putte dine fejl i en kasse, tage ved lære af dem, smide kassen ud og komme videre!

Kilde: H&H

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev