Åbent hus med hingstefremvisning

23-02-2023 15:45
Avl

Efter hingstekåringen i uge 10 er vi så småt nået til sæsonen for åbent hus-arrangementer med hingstefremvisning. Bemærk nyt tidsppunkt for Bøgegården

Copyright Ridehesten.com
Stemning fra sidste års åbent hus hos HP Horses. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De danske hingstestationer byder traditionen tro til åbent hus med hingstefremvisning. I år er der tilmed 30-års jubilæum på Blue Hors og 100-års jubilæum på Katrinelund.

Typisk viser hingstestationerne årets hingstekollektion frem, hvor de enkelte hingste ofte kan opleves under rytter i deres vante omgivelser.

Det er ikke ualmindeligt, at man får enkelte afkom – typisk føl og plage – at se efter de yngre hingste, og i marts-april er der som regel tale om helt unge føl, der kan tiltrække sig meget opmærksomhed.

Copyright Ridehesten.com
Stemning fra sidste års åbent hus hos Hesselhøj. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Er du efter Dansk Varmblods hingstekåring i uge 10 endnu ikke sikker på hingstevalget, så kan det være en god ide at tage hingstene i nærmere eftersyn med et åbent hus-arrangement, og selv om Danmark er et lille land, så er der aktive hingstestationer på både Sjælland og Fyn og ikke mindst i Jylland.

Det er kutymen, at man ved disse arrangementer også kan få lidt godt til ganen, så man har lidt at så imod med i de ofte lave temperaturer. Flere hingstestationer ønsker, at man tilmelder sig deres arrangement af hensyn til traktement. Du kan se på hingstestationens hjemmeside eller facebookside, om det er nødvendigt med tilmelding.

Åbent hus og hingstefremvisninger i 2023:

Copyright Ridehesten.com
Stemning fra sidste års åbent hus hos Bøgegården. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen