11-årige Palma i top-5 ved EM

30-07-2023 17:53

Annika Knudsen Lorentsen

Efter to fejlfrie ridt i dagens finale lykkedes det Palma Sophie Gry Jansson-Christensen at ride sig til en utrolig flot femteplads i dette års EM for ponyryttere i springning. Både Olivia Dresler og Liva Emilie Grubbe leverede flotte præstationer i finalen i henholdsvis springning og military

Copyright Ridehesten.com
Palma og Bodyssee des Avelines. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

De to danske ryttere der i dag red i den individuelle finale ved EM for ponyspringryttere i franske Le Mans, leverede en særdeles flot præstation, og begge avancerede i den samlede stilling. 

Palma 5'er ved EM 2023
Bedste dansker blev Palma Sophie Gry Jansson-Christensen, som i dag viste topform i sadlen på ponyen Bodyssee des Avelines. Sammen red de to fejlfrie runder i den 135 cm-høje finale, og dermed rykkede de helt op i top-5 i den samlede stilling. En samlet femteplads, og tilmed en sejr i dagens finaleklasse, rundede dette års EM flot af for den blot 11-årige rytter.

Copyright Ridehesten.com
Oliva Dresler og Palma Sophie Gry Jansson-Christensen sammen med Thomas Dresler. Foto: Privat

Den anden dansker til start i finalen var Olivia Dresler med ponyen Jasmines Holly. Hun havde 20 fejl med sig ind i finalen, og var inden i dag placeret på en 29. plads, men med to flotte runder med fire fejl rykkede hun op på 18. pladsen. Dermed sluttede Danmark med to ekvipager i top-20 ved dette års EM for ponyer.

Sejren og dermed guldmedaljen gik til irske Paddy Reape, der som den eneste rytter formåede at ride fejlfrit gennem hele mesterskabet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sølv- og bronzemedaljen skulle fordeles i en omspringning med tre ekvipager. Her trak svenske Ellen Hammarström det længste strå, og sikrede sig sølvet. Bronzen gik til endnu en irsk rytter. Her var det Kian Dore, som ellers leverede den hurtigste omspringningstid, men desværre for ham fik et nedslag undervejs. 

Resultat fra mesterskabet. 

Copyright Ridehesten.com
Liva Emilie Grubbe. Foto: Privat

Dansk top-30 i military
EM for ponyer i military er også blevet afsluttet i dag, og her var Liva Emilie Grubbe den eneste dansker der gennemførte alle tre discipliner. med samlet 102,2 strafpoint sluttede hun på en 29. plads i årets EM. 

De to andre danske militaryryttere måtte desværre udgå i gårsdagens terrænspringning, og de var derfor ikke til start i dagens ridebanespringning. 

Resultat fra mesterskabet. 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing