14 dages springstævne hos Schou

08-12-2014 10:59

I forsommeren afvikler Absolute Horses to ugers springning, dels et internationalt 2-stjernet springstævne og dels det store stævne med Danmarksmesterskaber

Copyright Ridehesten.com

Ikke bare danmarksmesterskaber, men også nordisk mesterskab for senior og et internationalt CSI** stævne. Så meget byder Absolute Horses på Tågerup ved Kolding på i forsommeren. Det betyder, at der ikke bare bliver lejlighed til at opleve springryttere på topplan i en, men i to på hinanden følgende weekender.

Det er femte år i træk, Absolute Horses skal stå for afviklingen af DM i ridebanespringning. I år er det for senior, ungrytter og junior. Det foregår fra den 27. til 31. den maj. Men der er ikke tid til at hvile på laurbærrene, for allerede weekenden efter – fra den 4. til den 7. juni - afvikles Nordisk Mesterskab for senior. Her deltager ryttere fra Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Og samtidig holdes det første internationale CSI** stævne hos Absolute Horses. Det er et stævne, hvor rytterne kan samle point til verdensranglisten. Så der ventes deltagere fra mange lande i Europa, men specielt mange tyske ryttere på grund af beliggenheden tæt ved grænsen.

Allerede da den store ridehal blev opført på Tågerup i 2011 luftede Andreas og Christian Schou, der står for driften af ridecentret og hingstestationen, drømmen om at arrangere et internationalt stævne. Og formanden for Dansk Rideforbund, Ulf Helgstrand, pustede til drømmen, da han ved stævnereceptionen på Koldinghus i 2013 direkte opfordrede Schou-familien til ikke kun at arrangere DM, men også internationalt stævne.

600 heste
De to store arrangementer betyder, at der i løbet af de 14 dage vil være omkring 600 heste på Tågerup – 300 til DM-stævnet og 300 til NM og CSI**. Det er det maksimale antal, der kan være med, uden at tidsplanen bliver alt for presset.

Som altid bliver der sørget for masser af underholdning – og der bliver et brag af en rytterfest til begge de to store arrangementer.

Det kan synes voldsomt med to arrangementer på stribe, men der er også fordele i form af, at man ikke skal bygge det hele op fra bunden to gange.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen