DM guldvinder for tredje år i træk: Lars og Gladiola

01-05-2022 17:15

Annika Knudsen Lorentsen

Lars Nørgaard Pedersen sikrede sig for tredje år i træk guldmedaljen ved DM efter to flotte finaleridt. Det var en tydeligt glad vinder, som igen igen kunne stille sig øverst på podiet hos Absolute Horses

Copyright Ridehesten.com
Podiet ved senior DM: Fv. Andreas Schou, Lars Nørgaard Pedersen og Renée Ulvsbjerg. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

For 12 og sidste gang er der blevet kåret en vinder af DM by Orifarm hos Absolute Horses på Tågerup, nær Sommersted. For tredje år i træk blev det Lars Nørgaard Pedersen der kunne hænge guldmedaljen om halsen. 

DM-titlen tog han ligeledes for tredje gang i sadlen på avlshingsten Bøgegården Gladiola e. Bøgegårdens Graf's Stakkato/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt).  Sammen gennemførte de begge finalebaner uden fejl på forhindringer, og med blot én enkelt tidsfejl i første runde. 

Copyright Ridehesten.com
Lars Nørgaard Pedersen med Bøgegården Gladiola. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– Jeg er rigtig glad og meget tilfreds med Gladiola og nu vil jeg nyde øjeblikket, fortæller Lars, som i videoen nedenfor fortæller mere om hvordan det er at vinde guld for tredje år i træk og om hvad fremtidsplanerne med Gladiola er. 

Copyright Ridehesten.com
Lars Nørgaard Pedersen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Andreas Schou vandt sølv igen
Sidste gang Andreas Schou var på podiet, var ved DM i 2020, hvor han ligeledes kunne stille sig ved siden af Lars Nørgaard Pedersen på podiet. Sidste år var Andreas forhindret i at deltage på grund af OL i Tokyo, men i år afsluttede han 12 års mesterskaber på hjemmebane med manér i sadlen på Independent (swb) e. Diamant de Revel. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Independent. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– Jeg er rigtig godt tilfreds. Independent sprang helt fantastisk igen i dag og han har virkelig taget steppet op på det her niveau. Han har virkelig udviklet sig og det her stævne har været en rigtig god optakt til de kommende stævner, som nationsspringningerne i Uggerhalne og Sopot, fortæller Andreas, som også understreger, at han er rigtig glad på Lars' vegne. 

– Jeg er rigtig glad for, at Lars viser så god form og vinder for tredje år. Det er netop den form vi har brug for frem mod VM, så han forhåbentligt også kan få kvalifikationen i hus. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Independent. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ny medaljetager tog bronzen
Renée Ulvsbjerg har aldrig vundet medalje ved et senior DM, men i år viste hun særdeles god form, idet hun red den 11-årige Celeste Balslev e. Conthargos/ Con Air (opdr. Fuglesangsgård v/Niels Balslev) flot på alle tre mesterskabsbaner. 

Et nedslag på den 160 cm høje finalebane i dag afholdt dem fra at vinde guld, men Renée fortæller, at hun er virkelig godt tilfreds. 

Copyright Ridehesten.com
Renée Ulvsbjerg med Celeste Balslev. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– Jeg er meget godt tilfreds. Hun sprang helt fantastisk, og det er første gang, at hun går så stort. Det var min egen fejl med nedslaget, da jeg ikke fik givet hende helt nok plads ned i mod okseren. Hun er en meget speciel hest, men det er også det, der gør hende så unik og så god, fortæller Renée med reference til, at Celeste Balslev altid vil hoppe og danse rundt inden start. 

På fjerdepladsen i klassen blev det Kasper H. Hansen, som i dag red to flotte runder i sadlen på Contador e. Cardenio. Rikke Haastrup Kristensen med Engerupgaards Cashett e. Click and Cash/ Coronado (opdr. Engerupgaard A/S) tog femtepladsen. 

Sjettepladsen blev vundet af Martin Mose Knudsen med Ci Beau Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Lambrusco Ask (opdr. Stutteri Ask), mens syvendepladsen og dermed den sidste placering gik til Konstantin Deeken Künnemann, som sluttede stævnet af med at ride en runde med blot en tidsfejl på den 160 cm høje og meget udfordrende bane, hvor ingen kom fejlfrit i mål.

Samlet resultat. 

Ridehestens fotografer har været til stede ved stævnet, og alle billeder vil være online senest i starten af den kommende uge.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen