2 x Charlotte i top – nyt par efter

01-03-2024 22:05

Debutantparret Patrik Kittel og Jovian lå lang tid på førstepladsen i aftenens trestjernede Grand Prix klasse i Lier, men de blev dog i sidste ende overhalet af 2 x Charlotte; henh. Dujardin og Fry

Efter tre dage med ungdomsdressurstævne i den belgiske by Lier, har seniorerne i dag, fredag, overtaget den indendørs stævnearena til det internationale stævne. Hele 41 ekvipager stod på startlisten til CDI3* Big Tour Grand Prix, der blev afviklet her til eftermiddag og aften. Det var et spændende startfelt af kendte såvel som mindre kendte ryttere fra 14 forskellige nationer, der var på banen i klassen. 

På den 10–årige Westfalenhoppe med det mundrette navn Alive and Kicking e. All At Once/ Fürst Piccolo 2 tog den engelske toprytter Charlotte Dujardin sejren. De red til 75,043% i dét, der var deres første internationale start sammen. Ikke langt bagefter kom Charlotte Fry på den Van Olst–ejede hingst Nespresso e. Negro/ Tenerife VDL. De besatte dermed andenpladsen med 74,283%. 

Det var en spændende dag for Patrik Kittel og den 10–årige KWPN hingst Jovian e. Apache/ Tango, der – som beskrevet grundigere tidligere – havde deres stævnedebut sammen efter mindre end to måneders partnerskab. De holdt sig i top tre i dagens klasse med deres 73,739%, og Kittel var ét stort smil efter turen. 

Gensyn med Marshall–Bell
I Grand Prix klassen var også DV–hesten Marshall–Bell e. Blue Hors Don Romantic/ Michellino (opdr. Tina Christoffersen og Nicolai Jepsen) at finde. I foråret 2022 blev den danskavlede vallak solgt til den unge Nicola Louise Ahorner, men Daniel Bachmann Andersen fik lov at ride Marshall til VM i Herning i 2022, hvor de blev verdensmestre med det danske hold. Siden da har Nicola haft nogle starter på nationalt og internationalt niveau, men ridtet i dag var deres første start i 2024. Nicola red tidligere for Østrig, men meddelte for lidt over et år siden, at hun ville begynde at ride under det israelske flag. Ekvipagen red i dag til 65,478%.

CDI3* og CDI4* i morgen
I morgen går der både CDI4* Grand Prix i Lier samt trestjernet Grand Prix Special– og kür. Her kan rytterne fra dagens trestjernede klasse selv vælge om de vil ride Special– eller kürklassen, men startlisterne er endnu ikke offentligtgjort. Det bliver dog under alle omstændigheder spændende at se, om Kittel og Jovian kan levere igen i deres anden start sammen.

Se video fra Patrik Kittel og Jovians ridt i dag:

 

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen