24 hingste indsynet til 35-dages test

19-10-2020 15:15
Avl

35 dages afprøvning på Tørring Ridecenter tog i dag sin begyndelse for 24 unghingste, der blev indsynet af Dansk Varmblods avlsledelse og dyrlæge og den næste måned vil være i træningsleder Torben Frandsens varetægt

Nyheden fortsætter efter annoncen

Grundet Covid-19 har indsyningen i dag ikke været åben for publikum. Af samme årsag afvikledes indsyningen lidt anderledes i år, hvor først alle springhingste var på fast bund og blev redet, og først da ejerne var kørt hjem, ankom dressurhingstene, som ligeledes startede på fast bund og derefter blev vist under rytter i ridehallen. Ved fremvisningen på fast bund bliver hingstene mønstret i skridt og trav foran avlsledelsen samtidig med, at en dyrlæge og træningslederen tager notits af eventuelle småskrammer, hævelser o.l.

26 hingste er anført i kataloget, men to dressurhingste mødte ikke til indsyningen, som dermed talte 24 hingste, der alle blev indsynet.

Blandt de 3-årige hingste var syv springhingste og 12 dressurhingste, der er godkendt til afprøvning af Dansk Varmblod. Endvidere blev der indsynet to 3-årige og en 4-årige dressurhingst, der ikke er godkendt i DV, samt to en fuldblodshingst og en trakehnerhingst, der er godkendt af Trakehneravlsforbundet og skal afprøves i både dressur og springning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

 

Træningsleder Torben Frandsen fortæller, at alle hingste i det store hold tog sig rigtig godt ud, var super forberedte hjemmefra og blev fint redet. – Det ser rigtig spændende ud, og det bliver rigtigt sjovt at prøve dem af, siger træningslederen.

Søndag den 22. november er der afslutning på 35-dages testen.

Se kataloget over de tilmeldte hingste.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald