28 Helgstrand-heste i Herning

17-03-2016 09:14

Britt Carlsen

Helgstrand Dressage har hele 28 heste med til Dansk Varmblods hingstekåring i Herning - 12 af dem skal fremstilles til kåring, og Andreas er imponeret af setuppet i Messecenteret

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand i stalden.

- Det er helt specielt i Herning i år, man har ikke ord for, hvor flot det er. Jeg har redet indendørs mange steder og har aldrig set noget som dette, fortalte Andreas Helgstrand i stalden her til morgen. I stalden har Helgstrand Dressage en lang række bokse og her er smukt pyntet med rød, nyfejet løber og store krukker med tulipaner. I boksene står ialt 28 heste - 12 af dem er hingste til kåring, resten af hingste til konkurrenceklasser, konkurrenceheste, heste til Unghestechampionatet og heste til gallashowet, så der er nok at holde styr på.

Rider ikke selv, og dog
Fra konkurrencestalden i Vodskov er der hele 16 ryttere og grooms i Herning for at holde styr på alt. - Mine ansatte er så dygtige til at organisere det hele selv, anført af Lene og Thomas (Sigtenbjerggaard), fortsætter Andreas, fordi han skal hjælpe sine ryttere med opvarmningen og skal hjælpe Anna Kasprzak og Severo Jurado Lopez med deres deltagelse i de internationale dressurklasser, så har Andreas valgt ikke at ride selv. 
- Jeg vil gerne følge med i kåringen og alt det andet, så det er ikke let også at nå at ride, men jeg rider med i gallashowene fredag og lørdag aften, fortæller han. Med ialt 28 heste i stalden, så håber Andreas naturligvis på at få alle 28 i aktion under Herning Horse Show. En hingst tager han dog selv tøjlerne på: Revolution, præmiehingsten fra kåringen i Hannover, som han indkøbte på auktionen i Verden til en rekordsum på 1,2 million euro. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen