BREAKING: 390 levende heste kontrolleret

23-08-2023 20:21

Annika Knudsen Lorentsen

Midt- og Vestjyllands Politi, Viborg Kommune og Fødevarestyrelsen er onsdag aften færdige med tilsyn på stutteri Viegård, hvor der er fundet omkring 50 døde heste, mens 390 levende er blevet tilset

Copyright Ridehesten.com
Her lå de 50 døde heste blandt andet. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Onsdag har Midt- og Vestjyllands Politi i samarbejde med Fødevarestyrelsen og Viborg Kommune gennemført et nyt tilsyn på stutteri Viegård ved Viborg. Myndighederne indstiller nu selve tilsynet, men arbejder fortsat videre med sagen.

– Vi har gennemført en stor og uanmeldt kontrol i dag. Bygninger og marker, som politiet kender til blandt andet igennem anmeldelser og henvendelser fra borgere, er nu undersøgt til bunds, siger vicepolitiinspektør, Christian Toftemark fra Midt- og Vestjyllands Politi. 

Myndighederne har gravet flere steder på forskellige adresser. I jorden er fundet cirka 50 nedgravede heste.

Copyright Ridehesten.com
Fra dagens tilsyn. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

– På tilsynet har vi konstateret, at der er nedgravede heste. Der er ikke hverken søgt eller givet tilladelse til nedgravning. Det er ulovligt og et brud på miljøbeskyttelsesloven, siger Hans Jørn Laursen, direktør for teknik- og Miljø i Viborg Kommune. 

– Dele af de opgravede heste vil desuden blive sendt videre til undersøgelser, hvor patologer vil forsøge at fastslå, hvorvidt hestene døde som resultat af udsultning, siger Flemming Kure Marker, veterinærchef i Fødevarestyrelsen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fødevarestyrelsen har i samarbejde med politiet kontrolleret cirka 390 levende heste på stutteriet. 

Under tilsynet har stutteriets ejer og ansatte samarbejdet med myndighederne. Ejeren har desuden givet sit samtykke til, at Midt- og Vestjyllands Politi kan oplyse offentligheden om, at kontrollen af de levende heste vil medføre et større antal pålæg som følge af uforsvarlig behandling af heste, men at der ikke er fundet heste, hvor forholdene kan kategoriseres som groft uforsvarlig eller mishandling. 

Copyright Ridehesten.com
Fra dagens tilsyn. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Efterforskning fortsætter
– De borgere, som har opholdt sig uden for afspærringen, har respekteret politiets anvisning og givet myndighederne arbejdsro, siger vicepolitiinspektør Christian Toftemark.

– Vi arbejder videre med efterforskningen også efter i dag. Jeg vil gerne appellere til, at ansatte ved stutteriet og borgere i øvrigt fortsætter som i dag med at overholde reglerne og undgår at optrappe konflikter, slutter vicepolitiinspektøren.

Myndighederne har ikke yderligere oplysninger om sagen på nuværende tidspunkt.

/Politi

Copyright Ridehesten.com
Fra dagens tilsyn. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen